Hopp til innhold
Den franske finansministeren Bruno Le Maire
Foto: BERTRAND GUAY / BERTRAND GUAY

Forslag om global selskapsskatt

Oppsummert

Frankrike foreslår at alle land innfører samme nivå for skattlegging av næringsliv og selskaper. Det skal hindre internasjonale konserner fra å få land til å konkurrerere om etableringer ved å senke skattenivået, og dermed gi land mindre inntekter.

  • G20-landene støtter skattereform

    Forslaget om en global skattereform går ut på at alle land skal innføre samme nivå for skattlegging av næringsliv og selskaper, med en selskapsskatt på minst 15 prosent. I tillegg foreslår de at selskaper som Facebook og Amazon må betale skatter i land der deres varer blir solgt, skriver New York Times.

    G20-landene ga lørdag offisielt sin støtte til reformen. Den må ferdigstilles innen oktober.

    Blir den godkjent kan det bety store omveltninger for land som tidligere har lokket inn selskaper med tilbud om lave skatter – og for selskapene som har dratt nytte av det.

    G20 economy ministers meet in Venice for two-day summit in Venice
    Foto: G20 Italy / Reuters
  • Mer støtte til global selskapsskatt

    Finansministeren i Tyskland og sjeføkonomen i Det internasjonale pengefondet IMF er begge glade for at USA støtter en global selskapsskatt. At store selskaper betaler like mye skatt i alle land skal hindre at alle land mister skatteinntekter.

    Laster Twitter-innhold
  • Tror på global selskapsskatt

    Frankrikes finansminister tror en internasjonal avtale om lik selskapsskatt over hele verden er innen rekkevidde. Bruno Le Maire sier til Reuters at den franske regjeringen er glad for at USAs finansminister Janet Yellen i går støttet opp om ønsket.

    Den franske finansministeren Bruno Le Maire
    Foto: BERTRAND GUAY / BERTRAND GUAY

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no