NRK Meny
Skatt og skattepolitikk
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

Skatt og avgifter

 • Vedum fikk sjokoladekjeks-refs

  Senterpartiet-leder Trygve Slagsvold Vedum ble irettesatt under en spørretime på Stortinget i dag, da han brukte sjokoladekjeks og vitaminbjørner som rekvisitter i debatten om sukkeravgift. Det melder NTB.

  Vedum
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Betaler dobbelt så mye i skatt

  Tall fra SSB viser at Ola Nordmann i 2015 betalte 112.800 kroner i skatt. Personer som ikke er født i Norge, betalte bare halvparten, 65.200 kroner. Det er også store forskjeller mellom innvandrergruppener, skriver Klassekampen.

 • To av tre fornøyd med skattenivå

  64 prosent av befolkningen vil verken ha skattelette eller -økning. De mener dagens samlede skatte- og avgiftsnivå er passe, ifølge ny meningsmåling gjennomført av Opinion på vegne av Avisenes Nyhetsbyrå.

 • Ber regjeringen skrote maskinskatt

  LO og NHO ber regjeringen fjerne maskinskatten, skriver Klassekampen. – Den setter norske arbeidsplasser i fare, sier leder Jørn Eggum i Fellesforbundet. Fjerning av maskinskatten vil på sikt bety at næringslivet sparer 800 millioner, ifølge avisen.

Terje Breivik (Venstre) og Snorre Valen (SV) møtes til debatt i Politisk kvarter. Temaet er om skattelette for investeringer i nye selskaper vil skape jobber eller gjøre de rike rikere?

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no