NRK Meny
Wall Street og amerikanske flagg
Foto: Tore Meek / SCANPIX

USAs økonomi

Oppsummert

Salget av nye boliger i USA har økt med 12,4 prosent i år, og omsetningen er den høyeste siden 2007. Blant årsakene er lave renter og et arbeidsmarked i bedring, melder nyhetsbyrået AP.

 • Lav økonomisk vekst i USA

  Den økonomiske veksten i USA var i første kvartal på 0,7 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Dette er den laveste veksttakten i første kvartal de siste tre årene. Til sammenligning var veksttakten i fjerde kvartal i fjor på 2,1 prosent.

 • Arbeidsledigheten i USA faller

  Arbeidsledigheten i USA falt i februar for tiende måned på rad og er nå på 4,7 prosent, viser tall fra arbeidsdepartementet. Det amerikanske arbeidsmarkedet ble i februar tilført 235.000 nye jobber, langt flere enn forventet.

 • Varsler snarlig renteøkning

  USAs sentralbanksjef Janet Yellen sier en ny renteøkning kan komme i løpet av måneden hvis inflasjonen og arbeidsledigheten utvikler seg som ventet.

 • Stort amerikansk handelsunderskudd

  I fjor hadde USA et handelsunderskudd på 502 milliarder dollar. Det er det største på fire år. Selv om underskuddet sank litt mot slutten av året, økte det samlede underskuddet for hele 2016.

 • Lav arbeidsledighet i USA

  Arbeidsledigheten i USA var ved utgangen av november på 4,6 prosent, og det er det laveste på ni år, viser ferske tall. USA opplever nå jevn økonomisk vekst, men den gjennomsnittlige timelønna for ansatte gikk ned i november, melder NTB.

- Økonomien er på rett vei

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 03030 eller 03030@nrk.no