USAs økonomi

Oppsummert

President Donald Trump har gått med på en midlertidig avtale som gjenåpner det amerikanske statsapparatet etter 35 dagers delvis stengning. Avtalen som ikke inneholder penger til noen Mexico-mur, vil finansiere statsapparatet til 15. februar.

 • Truer med å trekke USA fra WTO

  President Donald Trump truer med å trekke USA ut av Verdens handelsorganisasjon (WTO) «hvis det blir nødvendig». – Vi vet at de har lurt oss i årevis, og det kommer ikke til å skje igjen, sa Trump under et besøk i Pennsylvania tirsdag.

 • 224.000 nye arbeidsplasser i USA

  Det amerikanske arbeidsmarkedet vokser, viser tallene for juni. 224.000 nye jobber ble skapt utenfor jordbrukssektoren. Samtidig steig arbeidsledigheten til 3,7 prosent fra 3,6 prosent de to forrige månedene.

  Plakat med stillinger
  Foto: Justin Sullivan / AFP
 • Beste børshalvår i USA på mange år

  De ledende indeksene på New York-børsene steg under fredagens handel. Både S&P 500 og Dow Jones kan notere seg for den største juni-oppgangen på flere tiår. Dow Jones har steget 7,2 prosent i juni, mens S&P 500 har hatt en oppgang på 6,9 prosent.

 • USAs økonomi vokste

  USAs økonomi vokste 3,1 prosent i første kvartal, men analytikere mener veksten vil bli lavere for resten av året. Veksten i årets tre første måneder overgikk veksten i fjerde kvartal i fjor. Da var den på 2,2 prosent.

 • Avtale om krisepenger vedteke i USA

  Republikanarane seier Kongressen er samde med USAs president Donald Trump om ein avtale om krisemiddel til 19,1 milliardar dollar, CNN. Avtalen skal ikkje innehalde middel til Trumps Mexico-mur, men gå til delstatar herja av naturkatastrofar.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no