USAs økonomi

Oppsummert

President Donald Trump har gått med på en midlertidig avtale som gjenåpner det amerikanske statsapparatet etter 35 dagers delvis stengning. Avtalen som ikke inneholder penger til noen Mexico-mur, vil finansiere statsapparatet til 15. februar.

 • Enda en rekorddag på Wall Street

  Aksjehandelen på Wall Street steg til nye høyder torsdag etter at Senatet i USA godkjente en ny nordamerikansk handelsavtale. Dow Jones-indeksen steg med 0,9 prosent til 29.297,57 poeng. S&P 500-ndeksen la på seg 0,8 prosent og avsluttet på 3.316,89.

 • Historisk lav arbeidsledighet i USA

  Arbeidsledigheten i USA ligger på 3,5 prosent for andre måned på rad, opplyser arbeidsdepartementet i Washington. Det er det laveste på 50 år. Veksten i sysselsettingen avtar også noe på grunn av den historisk lave arbeidsledigheten.

 • USAs import faller

  USAs handelsunderskudd krympet i november til sitt laveste nivå på tre år. For første gang på seks år er USA på vei mot et fall i det årlige handelsunderskuddet, noe som er et viktig mål for president Donald Trump og hans aggressive handelspolitikk.

 • Teknologirekord på Wall Street

  Teknologiindeksen Nasdaq passerte andre juledag 9.000 poeng for første gang etter ti dager med oppgang. Nasdaq endte på 9.022,39 poeng da New York-børsen stengte torsdag. Det var en oppgang på 0,8 prosent fra tirsdag.

 • Amerikansk industri auka produksjon

  Produksjonen i amerikansk industri auka med 1,1 prosent i november etter at streiken i General Motors blei avslutta, ifølge den amerikanske sentralbanken. Banken seier vidare at auken i november er den største sidan mai 2010.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no