NRK Meny
Wall Street og amerikanske flagg
Foto: Tore Meek / SCANPIX

USAs økonomi

Oppsummert

Arbeidsløsheten i USA var i september på 4,2 prosent,. Det er det laveste tallet på 17 år. Børsene i USA er inne i sitt niende år med oppgang, siden bunnen under finanskrisen i mars 2009.

 • Ny renteheving i USA

  Den amerikanske sentralbanken øker styringsrenta til et intervall mellom 1,25 og 1,5 prosent. Tidligere i år er renta blitt hevet to ganger, i takt med den gradvise bedringen i amerikansk økonomi. Det er ventet tre rentehevinger også i 2018.

 • Hindret full stans i USA byråkrati

  Kongressen i USA har vedtatt et midlertidig budsjettforslag for å hindre full stans i offentlig sektor. De føderale myndighetenes finansieringsfullmakt går ut ved midnatt fredag, men det siste vedtaket sikrer fortsatt finansiering i to uker til.

 • USAs handelsunderskudd øker

  Rekordhøy import sørget for at USAs handelsunderskudd ble på 48,8 milliarder dollar i oktober, det største underskuddet siden januar. Det amerikanske handelsdepartementet sa tirsdag at underskuddet økte med 8,6 prosent i oktober.

 • USAs budsjettunderskot aukar

  USAs budsjettunderskot har auka kraftig sidan Donald Trump overtok som president. Underskotet i oktober var på 517 milliardar kroner, ein auke på 37,9 prosent på eitt år, viser tal frå finansdepartementet i Washington.

 • Republikanerne nærmere skattereform

  En komité i Representantenes hus har stemt for Republikanernes omfattende forslag til amerikansk skattereform. Alle de 24 republikanerne i komiteen med ansvar for skattesaker stemte torsdag for forslaget, mens de 16 demokratene stemte mot.

- Økonomien er på rett vei

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no