Donald Trump
Foto: Carolyn Kaster / AP/NTB Scanpix

USAs økonomi

Oppsummert

USAs president Donald Trump varsler nye skattekutt og en økonomisk krisepakke for å begrense skadene av korona-epidemien, som har ført til stort børsfall.

 • Nesten 3000 milliardar i underskot

  Budsjettunderskotet i USA har stige til 2810 milliardar dollar i dei ti fyrste månadane i budsjettåret. Det opplyser det amerikanske finansdepartementet. Underskotet for heile året er venta å verte dobbelt så stort som noko tidlegare registrert.

 • Arbeidsledigheten synker i USA

  Arbeidsledigheten i USA synker til 10,2 prosent i juli. Forrige måned var 11,1 prosent arbeidsledige. Det ble skapt 1,8 millioner nye arbeidsplasser i landet den siste måneden. Det viser tall fra amerikanske myndigheter.

 • 1,2 millioner søkte om trygd

  Nesten 1,2 millioner oppsagte amerikanere søkte om ledighetstrygd i forrige uke. Tallet viser at mange selskaper er nødt til å gå til oppsigelser etter at en føderal støtteordning på 600 dollar i uken utløper.

 • Rekorddag på New York-børsen

  Den teknologitunge Nasdaq-indeksen har nå satt ny rekord tre dager på rad, tross høy arbeidsledighet og økonomisk nedgang i USA som følge av koronaviruset. Også Dow Jones-indeksen og S&P-indeksen hadde oppgang.

 • Wall Street åpnet med stor nedgang

  Wall Street raste fra start etter historisk fall i den amerikanske økonomien. Nedgangen fortsatte etter åpning og de tre toneangivende indeksene har nå gått ned med mellom 0,8 til 1,8 prosent.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no