USAs økonomi

Oppsummert

President Donald Trump har gått med på en midlertidig avtale som gjenåpner det amerikanske statsapparatet etter 35 dagers delvis stengning. Avtalen som ikke inneholder penger til noen Mexico-mur, vil finansiere statsapparatet til 15. februar.

 • Arbeidsløysa i USA stuper

  Arbeidsløysa i USA sank til 3,6 prosent i april, ned med 0.2 prosentpoeng samanlikna med tala frå mars. Det syner ein rapport frå det amerikanske Bureau of Labour Statistics. New York Times skriv at målinga er den lågaste på femti år.

 • USAs sentralbank rører ikke renta

  Sentralbanken i USA har som ventet besluttet å la styringsrenta stå uendret i intervallet 2,25 til 2,5 prosent. Beslutningen er i tråd med budskapet fra de foregående rentemøtene: Sentralbanken regner ikke med å heve renta i år.

 • Solid økonomisk vekst i USA

  USAs BNP har vakse med 3,2 prosent i løpet av årets fyrste tre første måneder sammenlignet med samme periode i fjor, skriv AP. Auka har samanheng med at selskap har fått større lagerbehaldning og mindre handelsunderskot.

 • USAs handelsunderskudd minker

  USAs handelsunderskudd minket med 3,4 prosent i februar, ifølge nye tall fra det amerikanske næringsdepartementet. Forskjellen mellom USAs eksport og import falt til 49, 4 milliarder dollar.

 • IMF nedjusterer forventningene

  Det internasjonale pengefondet advarer mot høy statsgjeld og handelskonflikter når de nedjusterer forventninger til økonomisk vekst i USA. Verdens største økonomi er nå ventet å vokse med 2,3 prosent i år, ned fra januar-forventningen på 2,5 prosent.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no