USAs økonomi

Oppsummert

President Donald Trump har gått med på en midlertidig avtale som gjenåpner det amerikanske statsapparatet etter 35 dagers delvis stengning. Avtalen som ikke inneholder penger til noen Mexico-mur, vil finansiere statsapparatet til 15. februar.

 • Ingen renteheving i USA i år

  Den amerikanske sentralbanken regner ikke med å heve renta i år. Meldingen førte til umiddelbar oppgang på børsene i New York. Federal Reserve kunngjorde onsdag at styringsrenta holdes uendret, innenfor et intervall på 2,25 til 2,5 prosent.

 • Foreslår stort budsjettunderskudd

  President Donald Trumps forslag til amerikansk statsbudsjett for 2020 går 1100 milliarder dollar i minus. Trump ser ut til å anta at sterk økonomisk vekst på over 3 prosent vil føre til budsjettbalanse 15 år fram i tid.

 • Arbeidsledigheten i USA går ned

  Arbeidsledigheten i USA faller fra 4 prosent til 3,8 prosent. Det er det laveste nivået siden oktober, viser tall fra arbeidsdepartementet. Samtidig går etablering av nye arbeidsplasser nå tregere. I februar ble det skapt 20.000 nye jobber i USA.

 • Budsjettavtale er sendt til Trump

  Kongressen har vedteke ei budsjettavtale for grensetrygging som skal hindre nedstengning av den amerikanske staten, og sendt ho til Donald Trump. Han får ikkje pengane til Mexico-muren som han ønskjer seg, og vil erklære nasjonal krisetilstand.

  Laster Twitter-innhold
 • Den amerikanske statsgjelda veks

  Den amerikanske statsgjelda har nådd 22 billionar dollar for første gang, opp 2 billioner under president Donald Trump. Trump-administrasjonens skatteletter på 1,5 billionar dollar og auka statleg forbruk innan forsvar, har bidrege.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no