NRK Meny
Wall Street og amerikanske flagg
Foto: Tore Meek / SCANPIX

USAs økonomi

 • Inflasjonen på veg opp i USA

  Ein sterk auke i prisen på drivstoff, fyringsolje, husrom og legehjelp har ført til den høgaste inflasjonen i USA på seks år, viser ferske tal. Konsumprisindeksen var i mai 2,8 prosent høgare enn mai i fjor.

 • Rekordlav ledighet i USA

  Den registrerte arbeidsledigheten i USA har i mai falt fra 3,9 til 3,8 prosent, viser tall fra amerikanske myndigheter. Det er den laveste ledigheten på 18 år. Donald Trump tvitret tidligere fredag at han gledet seg til at tallene ble lagt frem.

  Laster Twitter-innhold
 • Arbeidsledigheten går ned i USA

  Det ble skapt 164.000 nye arbeidsplasser i USA i april, skriver AP. Ledigheten falt fra 4,1 prosent til 3,9 prosent, og er på sitt laveste siden desember 2000. Økningen i arbeidsplasser denne måneden blir omtalt som moderat og anstendig.

 • Rører ikke styringsrenta

  USAs sentralbank beholder som ventet styringsrenta i intervallet 1,5 til 1,75 prosent. 21. mars økte Federal Reserve styringsrenta med 0,25 prosentpoeng. Etter siste rentemøte blir det ingen endring, opplyser den amerikanske sentralbanken onsdag.

 • Trump mislikar handelsavtalen TPP

  Donald Trump skriv på Twitter at han ikkje syns handelsavtalen Trans-Pacific Parnership (TPP) er god for USA. – Det er ikkje mogleg å kome seg ut av den om den ikkje fungerer. Bilaterale avtalar er langt meir effektive og betre for våre arbeidarar.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no