Hopp til innhold
Utfylling av forsikringsskjema

Forsikring

Oppsummert

* Flere norske forsikringsselskaper krever dobbelt så høy betaling for uføreforsikring fra kvinner som fra menn. En ny lov i Norge skal forby denne forskjellsbehandlingen i tråd med reglene i EU

 • Forsikringsselskap: Vannskader for over 5 milliarder i fjor

  – I fjor kostet vannskader alene over fem milliarder kroner, sier fagsjef i Frende Forsikring Lill Cecilie Bjørndal Klementsen, om tallene fra Finans Norge.

  Totaltallet er for hus-, hytte og innboforsikringer. Prislappen for samleposten med vannskader økte med hele 50 prosent i fjor, skriver Frende i en pressemelding.

 • Tyveri i norske hus og hytter for en halv milliard i fjor

  Mer enn 38.000 tyverier i norske hus og hytter ble meldt til forsikringsselskapene i fjor. Det kostet mer enn 540 millioner kroner.

  – Erstatningene fra tyverier økte med 15 prosent, selv om antallet tyverier totalt sett var nesten likt som i 2022, sier skadesjef Peter Lassen i Frende Forsikring.

  Tallene tyder på at tyvene vet hva de vil ha, mener Lassen. Typiske ting som blir stjålet, er dyr elektronikk, smykker, sykler og klokker.

  I snitt kostet hver tyverisak i fjor 14.000 kroner, ifølge tall fra Finans Norge.

  (NTB)

 • Flertall vil ha hjelm i skibakken

  8 av 10 spurte vil ha at et generelt hjelmpåbud i alpinbakker. Det viser en spørreundersøkelse Tryg Forsikring har gjennomført.

  – Å kjøre på ski er forbundet med risiko, og mange hodeskader kunne vært unngått ved bruk av alpinhjelm, sier kommunikasjonsrådgiver Torbjørn Brandeggen i Tryg.

  Det er ikke påbudt med hjelm i alpinbakker i Norge, men mange alpinanlegg har på eget initiativ innført krav om hjelm.

  Kvitfjell desember 2012
  Foto: Eskil Pedersen
 • Avdekket rekordmye forsikringssvindel i 2023

  Forsikringsselskapene i Norge avdekket svindel for 491 millioner kroner i 2023. Det viser en fersk rapport fra Finans Norge.

  De fleste sakene gjelder skadeforsikring, mens de største beløpene kommer fra svindel på syke- og uføreforsikringer.

  Økningen er ikke helt uventet, sier Stine Neverdal, kommunikasjonssjef i Finans Norge.

  – Det er ikke uventet at svindeltallene stiger i tider der mange har det tøffere økonomisk. Forsikringsselskapene jobber også godt for å avdekke forsikringssvindel, så effektivt arbeid på området kan også ha betydning. Samtidig er mørketallene store.

 • Gjensidige med milliardoverskudd

  Gjensidige fikk et resultat før skatt på 4,1 milliarder i fjor, men krevende værforhold førte til at selskapet måtte betale ut høyere forsikringssummer.

  – Dette reflekterer fortsatt sterk inntektsvekst, men også høyere skadekostnader som følge av krevende værforhold, skriver Gjensidige i en pressemelding.

  Nå blir det utbytte på alle som eier aksjer i selskapet.

  – Styret foreslår et ordinært utbytte på 8,75 kroner per aksje, skriver selskapet.

  I fjerde kvartal i fjor økte forsikringsinntektene til Gjensidige med 12,8 prosent, til 9,39 milliarder kroner. Men likevel gikk forsikringsresultatet ned med 33,3 prosent.

  (NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no