NRK Meny
ISRAEL-ERITREA/ Eritrean refugees hold placards during a protest against the Eritrean government outside their embassy in Tel Aviv, Israel
Foto: BAZ RATNER / Reuters

Eritrea

Oppsummert

En granskningskommisjon i FN har funnet grove brudd på menneskerettighetene i Eritrea. Statssekretær Jøran Kallmyr i Justisdepartementet har akkurat avsluttet et besøk i landet, i hensikt i å få til en returavtale for asylsøkere.

 • Eritrea - underernærte barn

  Halvparten av barna i Eritrea er underutviklet som følge av matmangel. Nesten ingen medier skriver om krisen i landet, selv om eritreere har vært en av de største gruppene av flyktninger til Europa. det viser en rapport fra Care International

 • 400.000 slaver i Eritrea

  Rundt 300-400.000 mennesker har jobbet som slaver for myndighetene i Eritrea de siste 25 åra. Det kommer fram i en FN-rapport. Personene er tvunget til å arbeide for landets "national service" på ubestemt tid, heter det i rapporten.

 • – Menneskerettighetsbrudd i Eritrea

  Regimet i Eritrea har gjort seg skyldig i forbrytelser mot menneskeheten siden 1991, konkluderer FN i en ny rapport. Høyt offentlige ansatte er ansvarlige, står det i rapporten.

 • Beholder «evig» militærtjeneste

  Unge eritreere flykter til Europa for å slippe unna landets obligatoriske nasjonaltjeneste, som kan vare livet ut. Plikttjenesten driver hver måned opptil 5.000 eritreere på flukt, viser tall fra FN.

 • Kan ikke stole på det Eritrea sier

  –FN-rapporten er en grundig bekreftelse av de massive og systematiske menneskerettsbruddene i Eritrea, sier Eritrea-ekspert Kjetil Tronvoll. –Eritreiske myndigheters melding om bedring i forholdene for menneskerettigheter kan man ikke stole på.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no