Hopp til innhold
Tina Jørgensen
Foto: Politiet

Drapet på Tina Jørgensen

Oppsummert

Tina Jørgensen ble funnet drept i en kum ved Bore kirke på Jæren i oktober 2000. Hun forsvant etter en bytur i Stavanger i september samme år. Drapet er ikke oppklart.

 • Svar på taxi-spor

  Politiet har undersøkt om mannen som er mistenkt for Tina Jørgensen-drapet, kolliderte med en taxi etter drapet. Nå har politiet fått svar, ifølge forsvareren.

  Mistenktes forsvarer Stian Kristensen sier til TV 2 at politiet har fått tak i en kvittering fra taxituren, som stadfester at ulykken skjedde kvelden før.

  – Det betyr at politiets hypotese om at han kjørte rundt med avdøde i bilen, nå kan ses bort ifra, sier Kristensen.

  Mistenkte har selv forklart at han var involvert i en bilulykke med en taxi klokken halv to på natten samme helg som Jørgensen forsvant, men han har vært uklar på om det var samme natt som 20-åringen forsvant eller natten i forveien.

  (NTB)

 • Tengs-siktet i nytt avhør

  Det ble foretatt et nytt avhør av mannen i 50-årene som er siktet for drapet på Birgitte Tengs.

  Avhøret foregikk fra rundt klokka 10 til klokka 14 fredag.

  Forsvarer, advokat Stian Kristensen, sier politiet spurte om bevegelser i perioden fra drapet på Birgitte Tengs i mai 1995 fram til 2000. I tillegg kom det spørsmål om bevegelser i tidsrommet da Jørgensen ble drept i september 2000.

 • Tengs-siktede avhørt om bevegelser

  Mannen i 50-årene ble i dag avhørt for første gang etter at han ble fengslet i fire uke, siktet for drapet på Birgitte Tengs i 1995.

  – Avhørene i dag har handlet om bevegelsene hans på gjerningstidspunktet og en del andre temaer uten at jeg vil gå inn på det nå, sier forsvarer Stian Kristensen til NRK.

 • Nye tips i Tengs-saka

  Politiet har fått inn fleire nye tips i Birgitte Tengs- og Tina Jørgensen-saka. Nye vitne blir avhøyrde denne veka.

  – Det dreier seg om vitne som har informasjon som går tilbake i tid, men også vitne med informasjon i nyare tid, seier politiadvokat Fredrik Marin Soma til NTB.

  Ein mann er sikta for det uoppklara drapet på Birgitte Tengs i 1995. Han er også mistenkt for det uoppklara drapet på Tina Jørgensen i 2000.

  Mannen nektar straffskuld.

 • Vurderer varetektsanke neste uke

  Først ut i neste uke vil lagmannsretten avgjøre om 50-åringen som er siktet for å ha drept Birgitte Tengs, skal løslates fra varetekt. Den 50 år gamle mannen fra Haugalandet ble forrige fredag varetektsfengslet i fire uker av Sør-Rogaland tingrett. Han nekter straffskyld, og anket beslutningen om varetekt til Gulating lagmannsrett. Sør-Rogaland tingrett opplyser til NTB at ankedokumentene vil bli oversendt lagmannsretten i løpet av dagen i dag.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no