Hopp til innhold
Tina Jørgensen
Foto: Politiet

Drapet på Tina Jørgensen

Oppsummert

Tina Jørgensen ble funnet drept i en kum ved Bore kirke på Jæren i oktober 2000. Hun forsvant etter en bytur i Stavanger i september samme år. En Karmøy-mann ble i 2022 siktet for drapet, men saken ble henlagt etter bevisets stilling i februar 2023.

 • Lanserer nye teorier om Tina Jørgensen-drapet

  I den nye podkasten «Døden er en mann» fra Stavanger Aftenblad og TV 2, lanseres det nye teorier rundt drapet på Tina Jørgensen i 2000. En av teoriene er at det ikke var Tina Jørgensen som gikk over Bybrua i Stavanger den natten hun ble drept, skriver Aftenbladet. Drapet kan også ha skjedd en helt annen plass enn det man har antatt i 23 år.

  Tina Jørgensen-saken
  Foto: Privat/ Erlend Frafjord / NRK
 • Vurderer søksmål mot politiet

  Kjæresten til Tina Jørgensen som ble funnet drept i Stavanger i oktober i 2001, vurderer å saksøke politiet, skriver Stavanger Aftenblad. Grunnen er han vil vite hvorfor politiet valgte å ikke tiltale 52-åringen fra Karmøy for drapet på Jørgensen. 52-åringen ble i februar dømt for 17 års fengsel for drapet på Birgitte Tengs. Kjæresten og hans advokat har bedt om å få innsyn i politiets begrunnelse, men har fått avslag.

 • Tina-saken henlagt

  Tina-saken er henlagt etter bevisets stilling. Johny Vassbakk, som tidligere denne måneden ble dømt til 17 års fengsel for drapet på Birgitte Tengs, var også siktet for drapet på Tina Jørgensen. Men nå er altså den saken henlagt på bevisets stilling.

  Tina Jørgensen ble funnet drept ved Bore kirke på Jæren i 2000.

  Tina Jørgensen-saken

  Tina-saken: Siktelsen er henlagt

  Drapet på Tina Jørgensen forblir et mysterium. Nå er saken mot Johny Vassbakk, som også var siktet for drapet på Tina, henlagt.

 • Tina-saken er sendt til Riksadvokaten

  Statsadvokat Folke Åmlid bekrefter overfor Stavanger Aftenblad at innstillingen i Tina-saken er sendt til Riksadvokaten.

  Det betyr at statsadvokaten er ferdig med sitt arbeid, og har levert den videre med forslag til avgjørelse i saken.

  52-åringen som er tiltalt for drapet på Birgitte Tengs er også mistenkt for drapet på Tina Jørgensen.

  Stian Kristensen er en av den drapstiltalte mannens forsvarere. Han sier til Aftenbladet at han forventer at innstillingen er lik politiets. Altså at statsadvokaten innstiller på henleggelse.

 • Forsvarer: Politiet henlegger Tina Jørgensen-drapet

  Forsvarer for mannen som har vært siktet i Tina Jørgensen-saken, bekrefter at politiet vil henlegge saken.

  – Det jeg har fått beskjed om, er innstilling om henleggelse, sier forsvarer Stian Kristensen til VG. Advokaten bekrefter dette overfor NRK.

  Politiet meldte tirsdag at de er ferdig med etterforskningen av drapet på Tina Jørgensen. Innstillingen er sendt til statsadvokaten, men politiet ønsker ikke å offentliggjøre den.

  Tina Jørgensen ble funnet død i en dreneringskum ved Bore kirke på Jæren 26. oktober 2000. Hun hadde da vært savnet i en måned. I løpet av den lange tiden hadde regnvann skylt bort eventuelle spor og bevis som kunne lede politiet til en gjerningsmann.

  Tina Jørgensen-saken

  Politiet vil henlegge Tina-saken

  – Som forventet, sier forsvareren til den siktede mannen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no