Hopp til innhold
Tina Jørgensen
Foto: Politiet

Drapet på Tina Jørgensen

Oppsummert

Tina Jørgensen ble funnet drept i en kum ved Bore kirke på Jæren i oktober 2000. Hun forsvant etter en bytur i Stavanger i september samme år. En Karmøy-mann ble i 2022 siktet for drapet, men saken ble henlagt etter bevisets stilling i februar 2023.

 • Tina-saken henlagt

  Tina-saken er henlagt etter bevisets stilling. Johny Vassbakk, som tidligere denne måneden ble dømt til 17 års fengsel for drapet på Birgitte Tengs, var også siktet for drapet på Tina Jørgensen. Men nå er altså den saken henlagt på bevisets stilling.

  Tina Jørgensen ble funnet drept ved Bore kirke på Jæren i 2000.

 • Tina-saken er sendt til Riksadvokaten

  Statsadvokat Folke Åmlid bekrefter overfor Stavanger Aftenblad at innstillingen i Tina-saken er sendt til Riksadvokaten.

  Det betyr at statsadvokaten er ferdig med sitt arbeid, og har levert den videre med forslag til avgjørelse i saken.

  52-åringen som er tiltalt for drapet på Birgitte Tengs er også mistenkt for drapet på Tina Jørgensen.

  Stian Kristensen er en av den drapstiltalte mannens forsvarere. Han sier til Aftenbladet at han forventer at innstillingen er lik politiets. Altså at statsadvokaten innstiller på henleggelse.

 • Forsvarer: Politiet henlegger Tina Jørgensen-drapet

  Forsvarer for mannen som har vært siktet i Tina Jørgensen-saken, bekrefter at politiet vil henlegge saken.

  – Det jeg har fått beskjed om, er innstilling om henleggelse, sier forsvarer Stian Kristensen til VG. Advokaten bekrefter dette overfor NRK.

  Politiet meldte tirsdag at de er ferdig med etterforskningen av drapet på Tina Jørgensen. Innstillingen er sendt til statsadvokaten, men politiet ønsker ikke å offentliggjøre den.

  Tina Jørgensen ble funnet død i en dreneringskum ved Bore kirke på Jæren 26. oktober 2000. Hun hadde da vært savnet i en måned. I løpet av den lange tiden hadde regnvann skylt bort eventuelle spor og bevis som kunne lede politiet til en gjerningsmann.

 • Politiet er ferdige med å etterforske Tina-saken

  I Tina Jørgensen-saken har politiet nå sendt sin innstilling til statsadvokaten, melder Sør-Vest politidistrikt.

  Det betyr at de er ferdige med etterforskningen.

  – De pårørende er orientert om vår innstilling, men vi ønsker ikke å offentlig kommentere innholdet i den. Bakgrunnen for det er at det nå er opp til statsadvokaten å gjøre sin vurdering før riksadvokaten tar en endelig avgjørelse, sier politiinspektør Unni Byberg Malmin i pressemeldingen.

  Ifølge VG vil politiet henlegge saken.

  – Det jeg har fått beskjed om, er innstilling om henleggelse, sier forsvarer Stian Kristensen til avisa.

  Tina Jørgensen ble funnet drept 26. oktober 2000. Da hadde hun vært savnet siden en bytur i Stavanger en måned tidligere.

  I september i fjor offentliggjorde politiet at en mann i 50-årene hadde status som mistenkt i saken. Han ble senere siktet i saken.

  Samme mann er også tiltalt for drapet på Birgitte Tengs i 1995.

  Tina Jørgensen-saken
  Foto: Privat/ Erlend Frafjord / NRK
 • Politiet ferdig med etterforskningen i Tina-drapet

  Sør-Vest politidistrikt har avsluttet etterforskningen mot Karmøy-mannen som er siktet for drapet på Tina Jørgensen i Stavanger. Politiet opplyser at det jobbes med en innstilling til statsadvokaten om saken skal henlegges eller om det skal tas ut tiltale.

  Tina Jørgensen ble funnet drept 26. oktober 2000 i en dreneringskum på parkeringsplassen ved Bore kirke på Jæren. Da hadde det gått en måned siden 20-åringen forsvant sporløst etter å ha vært på byen sammen med kjæresten.

  Karmøy-mannen som er siktet for drapet på Tina Jørgensen er også siktet for drapet på Birgitte Tengs. Den saken ligger nå på bordet hos Riksadvokaten, som er ventet å ta en avgjørelse om det skal tas ut tiltale i Tengs-saken innen kort tid. Rettssaken er forhåndsberammet til 31. oktober eller 14. november.

  Tina Jørgensen
  Foto: Politiet

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no