Hopp til innhold
Jordskred i Malaysia tok livet av over 30 mennesker på en campingplass i Batang Kali i desember.
Foto: ARIF KARTONO / AFP

Malaysia

Oppsummert

Et jordskred tok livet av mer enn 30 mennesker på en campingplass i Batang Kali i desember.

 • 31 omkom i jordskred i Malaysia

  Dødstallet etter jordskredet som rammet en campingplass i Batang Kali, rundt fem mil nord for Kuala Lumpur i midten av desember, har steget til 31, melder NTB / DPA.

  Den siste savnede ble funnet lørdag, ifølge det statlige nyhetsbyrået Bernama. Det dreier seg om en gutt som er mellom sju og tolv år gammel. Han ble funnet i en sovepose én meter under bakken.

  Til sammen 61 mennesker ble reddet, noen med skader. Ifølge myndighetene ble campingplassen drevet ulovlig.

  Myndighetene har pekt på oppsamlede vannmengder under bakken og i sanden i området, som mulige årsaker til det massive skredet. Katastrofen inntraff ikke langt unna feriedestinasjonen Genting Highlands.

  Redningsmannskaper leter etter savnede etter jordskred i Malaysia
  Foto: AP
 • Flom og jordskred krever over 30 menneskeliv i Malaysia

  Fem er døde og over 70.000 evakuert på grunn av flom nord i Malaysia. I tillegg er minst 26 døde etter et jordskred fredag.

  Flommene har ført til at vannivået overskrider tre meter flere steder i delstatene Kelantan og Terengganu. Monsunen som rammer Malaysia fra november til mars fører hvert år til store oversvømmelser, og i fjor omkom over 50 personer.

  Et jordskred rammet fredag en ulovlig oppsatt leirplass nord for hovedstaden Kuala Lumpur. Minst 26 er nå funnet døde, den siste ble funnet mens han klemte en hund. (NTB)

  Innbyggere i Dungun, Terengganu, reddes av en båt
  Foto: STRINGER / Reuters
 • 16 døde og flere savnet etter jordras i Malaysia

  Minst 16 mennesker har mistet livet og 17 fryktes begravd i et jordras på en campingplass utenfor Kuala Lumpur i Malaysia fredag.

  16 personer er bekreftet døde etter raset, ifølge lokale myndigheter. Totalt 94 personer skal har vært fanget til å begynne med. 53 av dem kom seg i trygghet, skriver nyhetsbyrået Reuters. Sju personer er skadd, ifølge redningsmannskap.

  (NTB)

  Jordras Malaysia
  Foto: AP
 • Ni døde og flere savnet etter jordras i Malaysia

  Minst ni mennesker har mistet livet og 25 fryktes begravd i et jordras på en campingplass utenfor Kuala Lumpur i Malaysia fredag.

  Ni personer er bekreftet døde etter raset, ifølge lokale myndigheter. Totalt 94 personer skal har vært fanget til å begynne med, hvorav 53 har kommet seg i trygghet, skriver nyhetsbyrået Reuters. Sju personer er skadd, ifølge redningsmannskap.

  Jordraset kom fra en høyde på om lag 30 meter over campingplassen, opplyser det lokale brannvesenet.

  Hendelsen fant sted i Batang Kali i Selangor-regionen, rundt 40 kilometer nord for Kuala Lumpur, hovedstaden i landet. Det er regntid i regionen, men det er ikke meldt om mye regn eller jordskjelv i tiden før raset.

  (NTB)

 • To døde og flere savnet etter jordras i Malaysia

  To mennesker har mistet livet og rundt 50 fryktes begravd i et jordras på en campingplass utenfor Kuala Lumpur i Malaysia fredag, opplyser brannvesenet.

  To personer er bekreftet døde etter raset, melder nyhetsbyrået Reuters. Totalt 79 personer skal ha vært fanget til å begynne med, hvorav 23 har kommet seg i trygghet, skriver de videre.

  Jordraset fant sted i Batang Kali, rundt 40 kilometer nord for Kuala Lumpur, hovedstaden i landet.

  (NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no