Hopp til innhold
Jordskred i Malaysia tok livet av over 30 mennesker på en campingplass i Batang Kali i desember.
Foto: ARIF KARTONO / AFP

Malaysia

Oppsummert

Et jordskred tok livet av mer enn 30 mennesker på en campingplass i Batang Kali i desember.

 • Malaysia: Ti døde da tmilitærhelikoptre kolliderte

  Alle de ti om bord mistet livet da to militærhelikoptre kolliderte i luften i Malaysia, opplyser redningsarbeiderne.

  De to helikoptrene holdt på å øve i forkant av en parade da de kolliderte i luften ved 9.30-tiden, lokal tid, tirsdag morgen. Ulykken skjedde ved marinebasen Lumut i delstaten Perak vest i Malaysia.

 • Mistenkt spion pågrepet i Malaysia

  En 36 år gammel mann med våpen og falskt pass er pågrepet i Malaysia, mistenkt for å spionere for Israel, opplyser malaysisk politi.

  De er i gang med å etterforske om mannen jobber for israelsk etterretning.

  Selv skal 36-åringen ha sagt at han er kommet til Malaysia for å finne en annen israelere for å ordne opp i en familiekonflikt.

  Malaysia, som har en overveiende muslimsk befolkning, har ikke diplomatiske forbindelser med Israel. Landet har uttrykt støtte for palestinerne på Gazastripen.

  (NTB)

 • Flyet som trolig henter kong Harald ser ut til å gjøres klart

  Det er natt til lørdag norsk tid aktivitet på flyplassen på Langkawi i Malaysia, der kong Harald er innlagt på sykehus.

  Det medisinske evakueringsflyet som trolig skal hente kongen hjem blir tilsynelatende gjort klart til avgang.

  Besetningen som bemanner flyet har nylig også ankommet flyplassen. Flere biler er også kjørt til flyet, deriblant en drivstoffbil.

  Slottet har ikke bekreftet når kongen skal flys hjem, bare at det trolig vil skje i løpet av de neste dagene.

  Ifølge flyovervåkningstjenesten Flightradar skal flyet ankomme Oslo fra Emiratene ved midnatt på søndag, men heller ikke dette er offisielt bekreftet.

  Reisen fra Malaysia til Emiratene ligger ikke inne i oversikten på Flightradar.

  En drivstoffbil har kjørt til flyet.
  Foto: Philip Lote / NRK
 • Domstol fjernet flere islamske lover i Malaysia

  Malaysias øverste domstol erklærte fredag ​​at mer enn et dusin islamske lover vedtatt i delstaten Kelantan er grunnlovsstridige. Avgjørelsen blir sett på som avgjørende og kan påvirke lignende sharialover i andre deler av landet med muslimsk majoritet.

  Malaysia har et dobbelt juridisk system med islamske straffe- og familielover som gjelder for muslimer som følger sekulære lover. Islamske lover vedtas av statlige lovgivere, mens sekulære lover vedtas av Malaysias parlament.

  (NTB)

 • Malaysia sier ja til julekaker

  Halal-godkjente bakerier i det stort sett muslimske Malaysia får for første gang på tre år lov å skrive julehilsener på kundenes kaker.

  Offentlig opprør mot forbudet mot julekaker er grunnen til at Malaysias religiøse myndigheter nå snur og lar butikker få skrive «god jul» på bakervarene sine igjen.

  Snuoperasjonen kommer etter at et internt notat fra den populære bakerikjeden Berry's ble delt på internett, der ansatte ble bedt om å ikke skrive julehilsener på kaker selv om kunden ba om det.

  Bakgrunnen er at myndighetene mener julehilsener ikke er halal, som betyr at noe er tillat i Islam. I stedet ble ansatte oppfordret til å sette på en kakepynt med «høytidshilsen».

  Muslimer står for omtrent to tredjedeler av Malaysias 34 millioner mennesker, som også har store etniske kinesiske og indiske minoriteter. Kristne utgjør rundt 10 prosent av befolkningen.

  (NTB)

  Julekaker
  Foto: NTB

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no