Hopp til innhold

USA og Midtøsten

 • Houthiane i Jemen hevdar å ha skote ned amerikansk drone

  Houthi-opprørarane hevdar dei skaut ned drona i Saada-provinsen nord i Jemen, ifølgje ein talsperson. Det melder Reuters.

  Talspersonen seier også at dei har skote mot den britiske oljetankaren Andromeda Star i Raudehavet.

 • Milits sier de har gjenopptatt angrep mot amerikanske baser

  Irakiske Kataib Hizbollah sier de igjen angriper amerikanske baser. Det bekrefter de i en melding på Telegram, ifølge Reuters.

  De ser for lite framgang i samtaler om amerikansk uttrekking av Irak, ifølge uttalelsen. Iraks statsminister hadde lørdag samtaler med president Joe Biden i USA.

  Sent søndag ble det sendt minst fem raketter mot en amerikansk militærbase i Syria, og de ble skutt opp fra områder i Nord-Irak. Kataib Hizbollah sier at hva som skjedde for kort tid siden er begynnelsen, og referer da til angrepet sent søndag.

  Dette var det første angrepet siden Kataib Hizbollah stanset angrep mot amerikanere i februar.

 • Irak: Angrep mot amerikansk base i Syria

  Minst fem raketter ble skutt opp fra Irak mot en amerikansk militærbase i Syria på søndag, det forteller irakiske sikkerhetskilder til Reuters.

  Dette skal være det første angrep mot amerikanske styrker siden starten av februar, da Iran-støttede grupper i Irak stanset deres angrep.

  Skadeomfanget er ikke kjent.

 • USA gir Iran-delegasjon reiserestriksjoner

  En talsperson for det amerikanske utenriksdepartementet, Vedant Pate, oppgir til pressen torsdag at USA har innført reiserestriksjoner på delegasjonen fra Iran som er i New York for møter i FN, melder Reuters.

  Delegasjonen følger utenriksminister Hossein Amir-Abdollahianin på reisen.

 • USA og Storbritannia med omfattende sanksjoner mot Iran

  De blir innført etter Irans angrep på Israel i helgen.

  USA melder at sanksjonene rammer 16 enkeltpersoner og to selskaper knyttet til produksjon av ubemannede luftfartøy til militært bruk. Slike droner ble brukt i angrepet mot Israel natt til søndag. (NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no