Mohyeldeen Mohammad med SMS til Raja
Foto: Helge Carlsen / NRK

Dømt for trusler mot Abid Raja

Oppsummert

Islamisten Mohyeldeen Mohammad er dømt til to år og seks måneder fengsel for trusler mot venstrepolitiker Abid Raja. Mohammad ble etterlyst internasjonalt da han ikke møtte i rettssaken 22. oktober. 13. november ble han pågrepet hjemme hos seg selv.

 • Mohammads anke til Høyesterett

  Høyesterett tillater behandling av Mohyeldeen Mohammads anke, skriver VG. Både straffen og oppreisningskravet blir tillat fremmet for behandling. Mohammad ble i lagmannsretten dømt til fengsel i to år og tre måneder for trusler mot Abid Raja (V).

 • Islamist i retten for bensintyveri

  Islamisten Mohyeldeen Mohammad må møte i Oslo tingrett, tiltalt for å ha dyttet et stevnevitne, for bensintyveri og for å ha kjørt med stjålne skilt. Mohammad sitter i varetekt etter at han ble dømt til fengsel for trusler mot politikeren Abid Raj.

 • Raja: – Frivillig å bo i Norge

  Venstres Abid Raja sier han er glad og lettet over at Mohyeldeen Mohammad er dømt fengsel for trusler. – Liker ikke disse ekstremistene Norge og norske verdier, er det ingen tvang å bo her. Det er fritt frem å stikke et annet sted, sier Raja.

 • Raja er fornøyd

  Mohyeldeen Mohammad er dømt til både fengsel og å betale oppreisning på kr 150 000 etter trusler mot Venstres Abid Raja. Bistandsadvokat Olle Nohlin sier Raja er fornøyd, og at oppreisningen nok er den høyeste som er idømt etter trusler i Norge.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no