Mohyeldeen Mohammad med SMS til Raja
Foto: Helge Carlsen / NRK

Dømt for trusler mot Abid Raja

Oppsummert

Islamisten Mohyeldeen Mohammad er dømt til to år og seks måneder fengsel for trusler mot venstrepolitiker Abid Raja. Mohammad ble etterlyst internasjonalt da han ikke møtte i rettssaken 22. oktober. 13. november ble han pågrepet hjemme hos seg selv.

 • Trusselsak i Høyesterett

  I dag starter ankesaken i Høyesterett mot Mohyeldeen Mohammad som i fjor ble dømt for å ha truet stortingspolitiker Abid Raja (V). Ingen av de to var til stede i retten i dag. Mohammad ble i lagmannsretten dømt til to år og tre måneders fengsel.

  Høyesterett
  Foto: NRK
 • Trusselsak opp for Høyesterett

  Saken om trusler mot Abid Raja (V) skal opp i Høyesterett. I Borgarting lagmannsrett ble Mohyeldeen Mohammad dømt til fengsel i to år og tre måneder. Retten skal ta stilling til anken både over straffeutmålingen og oppreisningskravet denne uka.

 • Mohammads anke til Høyesterett

  Høyesterett tillater behandling av Mohyeldeen Mohammads anke, skriver VG. Både straffen og oppreisningskravet blir tillat fremmet for behandling. Mohammad ble i lagmannsretten dømt til fengsel i to år og tre måneder for trusler mot Abid Raja (V).

 • Islamist i retten for bensintyveri

  Islamisten Mohyeldeen Mohammad må møte i Oslo tingrett, tiltalt for å ha dyttet et stevnevitne, for bensintyveri og for å ha kjørt med stjålne skilt. Mohammad sitter i varetekt etter at han ble dømt til fengsel for trusler mot politikeren Abid Raj.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no