Henrettelsesrom i Huntsville-fengselet i Texas
Foto: Pat Sullivan / Ap

Dødsstraff i USA

Oppsummert

Problemer med å skaffe giftstoff til sprøyter gjør at flere amerikanske delstater nå vurderer å gå tilbake til gammeldags henrettelse ved skyting. 32 av 50 delstater i USA har dødsstraff.


 • USA: Colorado avskaffer dødsstraff

  Guvernør Jared Polis har satt sin signatur på loven som gjør Colorado til den 22. delstaten i USA som avskaffer dødsstraff. Han omgjorde også mandag tre dødsdommer til livstids fengsel, melder NBC. Den siste henrettelsen i Colorado fant sted i 1997.

 • Stadig færre henrettes i USA

  Antallet fullbyrdede dødsstraffer i USA fortsetter å falle, ifølge en ny rapport. I 2019 ble 22 personer henrettet. Av de totalt 22 henrettelsene i USA i år, fant 20 sted i delstatene Texas, Alabama, Florida, Georgia og Tennessee, skriver NTB.

 • Dødsdømt drept av medfange

  Jonathan Fajardo ble stukket til døde av medfange i luftegården i San Quentin-fengselet fredag. Han var dømt til døden for å ha begått to drap i Los Angeles. Det er første gang på over 20 år at en dødsdømt fange drepes av en medfange i California.

 • Dømt til døden for æresdrap i Texas

  En jordansk innvandrer som er kjent skyldig i drap på sin svigersønn og en kvinnerettsaktivist, er dømt til døden av en jury i Texas i USA. Påtalemyndigheten mener den amerikanske statsborgeren begikk æresdrap da han skjøt og drepte de to i 2012

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no