Hopp til innhold
Drap Sotra
Foto: Bergen foto og media

Dobbeltdrap på Sotra

Oppsummert

En 40 år gammel mann er siktet for å ha drept sine to foreldre ved en enebolig på Kolltveit på Sotra utenfor Bergen. Den siktede ble pågrepet på stedet.

  • Anke av drapsdom på Sotra trukket

    42-åringen som ble dømt til tvunget psykisk helsevern for å ha drept foreldrene sine på Sotra i 2019, har trukket anken sin.

    Ekteparet Siri Helen Johannessen (66) og Per Arne Ormehaug (67) ble funnet drept på Kolltveit på Sotra 27. juni 2019. Tingretten mente at sønnen var utilregnelig i gjerningsøyeblikket.

    Advokat Fredrik Verling bekrefter overfor NTB at anken er trukket, men vil ikke utdype hvorfor.

  • Anker drapsdom

    En 42 år gammel mann, som er dømt for å ha drept foreldrene sine på Kolltveit på Sotra i juni 2019, anker dommen. I Bergen tingrett ble han dømt til tvungent psykisk helsevern. Det er uklart når saken kommen opp for lagmannsretten, skriver Vestnytt.

  • Lukkar ikkje dørene i rettssaka

    Forsvarar bad om lukka dører i rettssaka etter dobbeltdrapet på Sotra fordi det skal leggast fram ein del bevis knytt til tiltalte sine helseopplysningar. Men dommaren har bestemt at saka er av alvorleg karakter og difor skal gå for open rett.

  • Forsvarar ber om lukka dører

    Forsvarar Fredrik Verling har bedt retten om lukka dører i den vidare bevisførselen. Han viser til at det skal leggast fram bevis som angår den tiltalte 42-åringens helsetilstand og meiner det bør skje utan tilhøyrarar eller presse.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no