Hopp til innhold
Bibelen foran et kors
Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix

Den norske kirke

Oppsummert

200.000 har meldt seg ut av den norske kyrkja dei siste tre åra. I fjor var det registrert vel 3,5 millionar medlem. Det svarar til 65 prosent av alle nordmenn, viser tal frå Statistisk sentralbyrå.

 • Var kandidat til å bli biskop – blir prost på Hadeland

  58 år gamle Tor Even Fougner var en av fire kandidater til å bli biskop, men nådde ikke opp. Det var Ole Kristian Bonden som ble valgt til å etterfølge Solveig Fiske som biskop i Hamar bispedømme.

  Derfor har Fougner nå fått seg ny jobb.

  Fougner kommer opprinnelig fra Oslo, men er i dag prost i Sør-Gudbrandsdal, der han startet i 2020. Nå går ferden sørover til Hadeland og Land, skriver avisa Hadeland.

  Tor Even Fougner, prost i Sør-Gudbrandsdal prosti.
  Foto: Hamar bispedømme
 • Flere konfirmerer seg i kirken i Oslo

  Stadig flere konfirmerer seg i kirken i Oslo.

  Antallet konfirmanter, som har vært stabilt lenge, begynte å øke fra 2020. Da konfirmerte 2882 seg i kirken, mens det i 2021 var 3181 konfirmerte. Tallene fra Oslo bispedømme i fjor og påmeldte i år viser at det fortsatt går oppover.

  I Ris Kirke skal rekordmange konfirmeres, 271 i år mot 223 i fjor.

  – Dette er svært gledelig. Vi får ofte tilbakemeldinger om at konfirmasjonstiden gir rom og retning for livet videre, og at vi klarer å skape et felleskap der ungdommene kan være den de er, sier fungerende biskop i Oslo, Anne-May Grasaas.

 • Eit steig nærare ny biskop i Bjørgvin

  Dei tolv biskopane og Bjørgvin bispedømeråd har sagt kven dei ynskjer som ny biskop i Bjørgvin bispedøme. Ragnhild Jepsen og Kjersti Gautestad Norheim får begge fem førstestemmer, medan Sunniva Gylver får to. Bispedømerådet prioriterer kandidatane slik: (1) Ragnhild Jepsen; (2) Sunniva Gylver; (3) Kjersti Gautestad Norheim.

 • Kirken får irettesettelse av Datatilsynet

  Datatilsynet har sendt en irettesettelse til Den norske kirke etter at fødselsmeldinger om medlemmers barn ble innhentet fra Folkeregisteret etter at tillatelsen var opphørt.

  I halvannen måned i 2018 innhentet Den norske kirke fødselsmeldinger om medlemmers barn fra Folkeregisteret, etter at tillatelsen til dette var opphørt.

  Nå har Datatilsynet vedtatt en irettesettelse til Den norske kirke.

  – Vi beklager at kirken innhentet fødselsmeldinger fra Folkeregisteret i seks uker i 2018 og at informasjonen om hvordan fødselsmeldinger ble brukt ikke var god nok, sier Jan Rune Fagermoen, avdelingsdirektør for HR, utvikling og digitalisering i Kirkerådet.

  Han sier irettesettelsen fra Datatilsynet er forventet og at de ikke kommer til å klage på vedtaket.

  (NTB)

 • Bjørgvin får sin første kvinnelige biskop

  Bjørgvin bispedømme skal få ny biskop etter at Halvor Nordhaug gikk av med pensjon i 2022. 96 kandidater har nå blitt til tre:

  * Kjersti Gautestad Norheim, sokneprest i Birkeland menighet

  * Ragnhild Jepsen, domprost i Nidaros

  * Sunniva Gylver, sokneprest i Fagerborg menighet.

  Det betyr at bispedømmet får sin første kvinnelige biskop. Kirkerådet ansetter biskopen 9.–10. februar.

  * Kjersti Gautestad Norheim, sokneprest i Birkeland menighet
* Ragnhild Jepsen, domprost i Nidaros
* Sunniva Gylver, sokneprest i Fagerborg menighet
  Foto: Den norske kirke

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no