Demokratiprotester i Hongkong

Oppsummert

Demonstranter i Hongkong har demonstrert i flere måneder for demokrati og mot myndighetene i byen som de mener er for lojale mot myndighetene i fastlands-Kina. Demonstrasjonene var først fredelige, men har blitt mer voldelige.

 • Folkevalde vart viste bort

  I Hongkong vart politikarar dregne ut av den lovgjevande forsamlinga av tryggingsvakter etter å ha ropt til leiaren Carrie Lam for andre dag på rad. I går valde Lam å avbryte tala ho skulle halde på grunn av tilropa frå opposisjonspolitikarar.

 • Demokrati-aktivist angrepet

  Lederen for Civil Human Rights Front, som har stått for noen av de største demonstrasjonene i Hongkong, ble onsdag angrepet av fire menn, skriver SCMP. Jimmy Sham skal ha blitt slått gjentatte ganger i hodet med en hammer. Han er nå på sykehus.

 • Hongkongs leder avbrøt tale

  Onsdag møttes Hongkongs lovgivende forsamling for første gang etter at protestene startet. Leder Carrie Lam skulle legge fram flere politiske planer, men forlot møtet fordi hun ble ropt til mens hun talte. Demonstrantene krever at Lam går av.

  Hong Kong Protests
  Foto: Mark Schiefelbein / AP
 • Hongkong-leder avbrøt tale

  Carrie Lam, leder i Hongkong, ble avbrutt midt i en tale, da flere i salen begynte å rope mens hun snakket. Lam skulle legge fram flere forslag, i et forsøk på å gjenopprette folks tillit til myndighetene. Lam forlot til slutt salen, ifølge Reuters.

 • Kina «indignert» over ny lov

  Kinesiske myndigheter er «kraftig indignert» etter at Representantenes hus i USA vedtok en lov ment å forsvare sivile rettigheter i Hongkong. Den kinesiske talspersonen Geng Shuang ba også USA om å slutte å blande seg, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no