Demonstrasjoner i Hongkong 5. august 2019
Foto: Vincent Thian / AP

Demokratiprotester i Hongkong

Oppsummert

Demonstranter i Hongkong protesterer mot en ny lov som skal gjøre det lettere å utlevere personer til fastlands Kina. Behandling av lovendringsforslaget er nå utsatt på ubestemt tid.

 • Nye demonstrasjoner i Hongkong

  Det ventes nye, store demonstrasjoner i Hongkong til helgen. Fredag kveld planlegger demonstrantene å danne en flere mil lang folkekjede gjennom byen, og i morgentimene lørdag ventes det igjen full stans i trafikken til og fra flyplassen i Hongkong.

  Studentdemonstrasjon i Chater Garden i Hongkong fredag 16. august 2018
  Foto: Kin Cheung / AP
 • Britisk konsulat-tilsett arrestert

  Simon Cheng Man-Kit som jobbar for det britiske konsulatet i Hongkong er blitt arrestert i Shenzhen i femten dagar, bekreftar kinesisk UD, melder Sky News. Årsaka skal vere at han skal ha brote lova, og Kina kallar det ei «administrativ forvaring».

 • To politimenn arrestert i Hongkong

  To politimenn i Hongkong er arresterte etter ein video viste at dei slo ein eldre mann som låg på ei sjukehusseng, melder AFP. Mannen skal ha vore under arrest på tidspunktet. Ein talsmann for politiet seier det politimennene har gjort er ulovleg.

 • Lager opera av Hongkong-protester

  Den kinesiske kunstneren Ai Weiwei setter sammen en operaforestilling om protestene i Hongkong. Det skriver SVT.se. Operaen er en omskriving av Puccinis «Turandot» og har premiere på operahuset i Roma 25 mars neste år. Kunstneren skal også være i gang med arbeidet med en dokumentarfilm om protestene.

  AI-WEIWEI-SPEAKS-AT-THE-COUNCIL-O
  Foto: Drew Angerer / Afp
Demonstrantene, som protesterer mot myndighetene i Hongkong, har planlagt en tre dager lang demonstrasjon på flyplassen. Hongkongs myndigheter forsøker å berolige tilreisende etter at flere land har utstedt reiseråd om demonstrasjonene i byen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no