Demokratiprotest i Hongkong julaften
Foto: Aaron Tam / Afp

Demokratiprotester i Hongkong

Oppsummert

Titusenvis av studenter i Hongkong demonstrerte i 2014 og 2016 for frie valg i territoriet. Uroen var den mest omfattende siden den tidligere britiske kronkolonien ble gitt tilbake til Kina i 1997. Forslaget til valgreform ble avvist.

 • Kjent skyldig etter masseprotester

  Ni personer som ble stilt for retten etter å ha ledet massedemonstrasjoner i Hongkong i 2014. er funnet skyldig i blant annet ordensforstyrrelse og sammensvergelse. Gruppen består av jurister, professorer, studentaktivister og religiøse ledere.

 • Hongkong-aktivist fengsla

  Leiaren for studentopprøret i Hongkong er dømd til seks års fengsel, melder AFP. Edward Leung (26) er dømd for opprør og for å ha angripe politiet. Bakgrunnen er dei omfattande demokratiprotestane i den tidlegare britiske kolonien i 2016.

 • Hongkong-aktivister løslatt

  En ankedomstol har løslatt de tre Hongkong-aktivistene, som har sittet fengslet siden august i fjor. De tre sto i spissen for massedemonstrasjonene høsten 2014, da flere sentrumsgater i Hongkong ble okkupert i to-tre måneder.

  Joshua Wong, Nathan Law, Alex Chow
  Foto: Vincent Yu / AP
 • Aktivister får endelig dom tirsdag

  Hongkong-aktivistene Joshua Wong, Nathan Law og Alex Chow ble i august dømt til ubetinget fengsel og anket. Den endelige dommen skulle ha falt 16. januar, men ankedomstolen ba om mer tid. Tirsdag får aktivistene den endelige dommen, skriver NTB.

  Joshua Wong, Nathan Law, Alex Chow
  Foto: Vincent Yu / AP
 • Hong Kong-aktivist fengslet

  Hongkong-aktivisten Joshua Wong er dømt til fengsel igjen. Han dømmes til tre måneders fengsel av Hongkongs høyesterett for lovbrudd gjort under protestene Paraply-bevegelsen gjennomførte i 2014, som stengte deler av byen i flere måneder, melder CNN.

  Joshua Wong
  Foto: ANTHONY WALLACE / AFP

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no