Danske Bank skilt
Foto: FABIAN BIMMER / Reuters

Danske Bank

Oppsummert

Danske Bank har mistet 28.000 kunder i Danmark etter påstander om at banken har vært involvert i hvitvasking i Estland mellom 2007 og 2015, melder Reuters. Tallet fremkommer i en undersøkelse gjort av analysefirmaet Voxmeter.

 • Danske Bank saksøkt

  Danske Bank og Deutsche Bank er saksøkt av familiene til amerikanske soldater som er drept eller såret i Afghanistan.

  De to bankene samt britiske Standard Chartered anklages for «med vitende og vilje å ha bidratt til å overføre millioner av dollar til terrorister i Afghanistan», skriver Bloomberg News.

  Ifølge anklagene gjorde bankene det mulig for terrororganisasjonenes finansfolk å flytte penger uten å bli oppdaget.

  «Terroristene brukte de siktedes hvitvaskmaskiner til å omgjøre skitne penger til rene penger og veksle skitten valuta til rene dollar», står det i tiltaleskriftet som er oversendt retten i Brooklyn.

 • Kostnad for innskudd over 100.000

  Danske Bank senker grensa for når kunder i Danmark må betale for å ha penger i banken, slik at de som har over 100.000 danske kroner på konto nå får negativ rente, og må betale 0,6 prosent av nye innskudd. Tidligere var grensen 250.000 danske kroner.

 • USA saksøker Danske Bank

  USA saksøker Danske Bank og tidligere toppsjef Thomas Borgen, melder danske Børsen. Søksmålet er knyttet til en hvitvaksingssak, og amerikanske myndigheter krever erstaning.

 • Banksjef må gå over hvitvaskingsak

  Administrerende direktør Chris Vogelzang gir seg i Danske Bank på grunn av en hvitvaskingssak der han er mistenkt for brudd på nederlandsk lov. Forholdene skjedde da nederlenderen jobbet i banken ABN AMRO. Også Danske Bank etterforskes for hvitvasking.

 • Krevde feilaktig inn gjeld

  Danske Bank har i flere år krevd gjeld av tusenvis av danske kunder i strid med regler, skriver DN. Banken har samlet inn flere millioner de ikke hadde krav på grunn av feil i bankens datasystemer, har avisa Berlingske og dansk TV 2 avslørt.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no