Danske Bank skilt
Foto: FABIAN BIMMER / Reuters

Danske Bank

Oppsummert

Danske Bank har mistet 28.000 kunder i Danmark etter påstander om at banken har vært involvert i hvitvasking i Estland mellom 2007 og 2015, melder Reuters. Tallet fremkommer i en undersøkelse gjort av analysefirmaet Voxmeter.

 • Swedbank rasar på børsen

  Onsdag morgon fall Swedbank-aksjen med nesten seks prosent på børsen i Stockholm etter at SVT avslørte at banken kunne vere innblanda i kvitvaskingsskandalen i Danske Bank, skriv Aftonbladet. Swedbank har avvist skuldingane.

 • Storbank mistenkt for kvitvasking

  Swedbank kan ha blitt brukt til kvitvasking i nesten eitt tiår, ifølgje SVT. Minst 40 milliardar svenske kroner skal ha gått mellom den mistenkte kontoen og Danske Bank i Baltikum. Swedbank har tidlegare avvist at dei har vore brukte til kvitvasking.

 • Siktet for hvitvasking i Frankrike

  Danske Bank er siktet av en fransk domstol for hvitvasking av 21,6 millioner euro. Det opplyser Danske Bank. Saken er en del av en større hvitvaskingssak hvor Danske Bank skal ha blitt brukt til hvitvasking via sin estiske filial.

 • Ti pågrepet i Estland

  Estiske myndigheter bekrefter at ti personer er pågrepet i forbindelse med anklager om hvitvasking av milliarder av kroner i Danske Bank. Påtalemyndigheten opplyser at de forventer at flere vil bli pågrepet i saken.

 • Danske Bank siktet for hvitvasking

  Økokrim i Danmark har tatt ut formell siktelse mot Danske Bank, som anklages for hvitvasking av milliarder av kroner. Bakgrunnen er at banken erkjenner å ha hatt dårlige kontrollrutiner fra 2007 til 2015 ved sin filial i Estland, melder Ritzau.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no