Hopp til innhold
Danske Bank skilt
Foto: FABIAN BIMMER / Reuters

Danske Bank

Oppsummert

Danske Bank har mistet 28.000 kunder i Danmark etter påstander om at banken har vært involvert i hvitvasking i Estland mellom 2007 og 2015, melder Reuters. Tallet fremkommer i en undersøkelse gjort av analysefirmaet Voxmeter.

 • Konkurransetilsynet tillèt Nordea-oppkjøp av Danske Bank

  Konkurransetilsynet har i dag orientert Nordea om at tilsynet tillèt oppkjøpet av Danske Bank si personkundeverksemd. Det skriv Konkurransetilsynet i ei pressemelding fredag morgon.

  – Konkurransetilsynet har no vurdert oppkjøpet grundig, og kome til at Nordea sitt oppkjøp av Danske Bank ikkje i betydeleg grad vil hindre effektiv konkurranse i bankmarknaden. Dermed kan oppkjøpet gjennomførast, seier konkurransedirektør Tina Søreide.

  Konkurransetilsynet fekk melding om oppkjøpet 3. oktober 2023.

  «Bankmarknaden er ein stor og viktig marknad for norske forbrukarar. Det har derfor vore nødvendig å vurdere Nordea sitt oppkjøp av Danske Bank si personkundeverksemd nærare», skriv tilsynet.

  Salet vart kjend i juli i år. Huseiernes Landsforbund var da kritisk til salet, og meinte det ville svekke konkurransen i marknaden.

  «Velfungerande konkurranse er avgjerande for at norske bankkundar skal betale lågast mogleg rente på sine boliglån. Forbrukarane kan sjølv bidra til at konkurransen fungerer så godt som mogleg ved å vere aktive i marknaden», skriv tilsynet i pressemeldinga fredag.

  Danske Bank logo
 • Danske Bank øker rentene

  Danske Bank hever renten på boliglån med 0,25 prosentpoeng og innskudd inntil 0,50 prosentpoeng.

  – Med dagens rentejustering tilpasser vi oss endringen i styringsrenten og markedssituasjonen, sier Marthine Bodd Five, leder for personmarked i Danske Bank Norge.

  De nye rentesatsene vil gjelde fra 27. september.

  Banken er den siste i en rekke banker som har hevet rentene etter at Norges Bank 21. september hevet styringsrenten til 4,25 prosent.

  (NTB)

 • Konkurransetilsynet: – Oppkjøpet kan ikke gjennomføres før vi har ferdigbehandlet saken

  Nordeas kjøp av Danske Banks personkundevirksomhet kan ikke gjennomføres før konkurransetilsynet har gjennomgått saken.

  Det forteller avdelingsdirektør i konkurransetilsynet Therese Halvorsen til NRK.

  – Danske Bank er en av de største bankene i Norge, og det er et stort oppkjøp i et marked som er viktig for norske forbrukere, forteller hun.

  – Konkurransetilsynet vil gjøre en grundig vurdering av konsekvensene oppkjøpet har for konkurransen i markedet, fortsetter hun.

  Hun sier videre at konkurransetilsynet har 25 virkedager til å vurdere oppkjøpet, og varsle dersom det er aktuelt å stoppe oppkjøpet.

 • Danske Bank aksepterer milliardbot for hvitvasking i USA

  Danske Bank godtar å betale en bot på to milliarder dollar for hvitvasking, opplyser det amerikanske justisdepartementet, ifølge Reuters.

  Boten tilsvarer rundt 20 milliarder kroner.

  Den er noe lavere enn det banken kunngjorde i oktober at de regnet med å betale til amerikanske og danske myndigheter. Bankens nå nedlagte filial i Estland har vært anklaget for å ha hjulpet kriminelle med å hvitvaske penger i årene 2007–2015.
  (NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no