Danske Bank skilt
Foto: FABIAN BIMMER / Reuters

Danske Bank

Oppsummert

Danske Bank har mistet 28.000 kunder i Danmark etter påstander om at banken har vært involvert i hvitvasking i Estland mellom 2007 og 2015, melder Reuters. Tallet fremkommer i en undersøkelse gjort av analysefirmaet Voxmeter.

 • EU-parlamentet ser på Danske Bank

  En delegasjon fra EU-parlamentet reiser til Danmark for å kartlegge hvitvaskingsskandalen i Danske Bank, og skal se hvordan danske myndigheter har håndtert den, skriver DR. Delegasjonen skal også besøke Estland hvor hvitvaskingen skal ha funnet sted.

 • Danske Bank kan få milliardbøter

  Ifølge en Morgen Stanley-analyse, kan Danske Bank komme til å få bøter på 12,6 milliarder danske kroner. Morgan Stanley baserer sin vurdering på dommen mot storbanken HSBC som måtte ut med over 12 milliarder i forbindelse med en hvitvaskingssak.

 • Ny midlertidig sjef i Danske Bank

  Danske Bank henter inn Jesper Nielsen som ny midlertidig toppsjef etter at nordmannen Thomas Borgen gikk av for knappe to uker siden. Nielsen har vært sjef for bankens virksomhet i Danmark. Banken anklages for å ha hvitvasket milliardbeløp.

 • – Fulgte ikke opp varsler

  Danske Banks interne varsler sendte advarsler til ledelsen om mistenkelige aktiviteter ved filialen i Estland, men bankens jurister fulgte dem ikke opp, skriver Berlingske Business.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no