Hopp til innhold
Nordeas hovedkontor i Norge, på Majorstua i Oslo.
Foto: Kristin Granbo / NRK

Nordea

 • Nordea-overskudd på 1,36 milliarder euro

  Det viser selskapets kvartalsresultat, som ble offentliggjort torsdag morgen. Overskuddet tilsvarer omtrent 16 milliarder kroner etter dagens kurs.

  Nordea har hovedkontor i den finske hovedstaden Helsingfors.

  (NTB)

 • Nordea varsler rentekutt

  Vi har fortsatt det verste foran oss, men det går mot lysere tider, forsikrer Nordea Markets. De spår to rentekutt, solid lønnsøkning og lavere prisvekst.

  – Vi har tro på at i år vil arbeidstakerne endelig få reell vekst i lønningene sine. Det er flere forhold som peker i den retning, blant annet forpostfektningene fra både arbeidstaker- og arbeidsgiversiden, sier sjeføkonom Kjetil Olsen i Nordea Markets til NTB.

  Nordea Markets legger onsdag formiddag fram sine prognoser for norsk og internasjonal økonomi for i år og neste år i makrorapporten Nordea Economic Outlook. Hovedkonklusjonen er at statsminister Jonas Gahr Støre får rett i sine forsikringer om at folk vil få det bedre i år – i både det store og det mindre bildet.

  «Om ett år vil de alle fleste ha mer å rutte med enn de har i dag, rentekutt eller ikke. Bare det gir grunn til en viss optimisme inn i det nye året», skriver Olsen i prognoserapporten.

  – I sum er vi ganske optimistiske på norsk økonomis vegne og når det kommer det hverdagsøkonomien til folk flest. Det blir en litt seig vinter og vår først, men snart er det verste bak oss, sier Olsen til NTB.

  (NTB)

 • Siktelse henlagt mot fire av åtte siktede i korrupsjonssak i Nordea

  Politiet har valgt å oppheve siktelsene mot fire av totalt åtte siktede som i juni 2022 ble siktet for grov korrupsjon i 2022.

  Det var totalt fire ansatte i Nordea og to i Nav ble pågrepet. Det samme ble to personer som omtales som låneagenter, skriver Finansavisen.

  – Etter en grundig etterforskning har vi valgt å henlegge siktelsene for grov korrupsjon mot to av de ansatte i Nordea og to ansatte i Nav, sier politiadvokat Christian Stenberg i Oslo politidistrikt til avisen.

  Alle fire ansatte i Nordea ble suspendert etter pågripelsene. Siden ble tre av dem avskjediget og en ble oppsagt. De gikk alle rettens vei, fordi de mente at de fortsatt skulle få beholde jobbene sine i banken.

  To av de fire, en mann i 30-årene og en i 50-årene, har kommet til enighet gjennom forlik og trukket sine søksmål. En tredje ansatt fikk nylig medhold av Oslo tingrett at avskjedigelsen av ham var usaklig.

 • Konkurransetilsynet tillèt Nordea-oppkjøp av Danske Bank

  Konkurransetilsynet har i dag orientert Nordea om at tilsynet tillèt oppkjøpet av Danske Bank si personkundeverksemd. Det skriv Konkurransetilsynet i ei pressemelding fredag morgon.

  – Konkurransetilsynet har no vurdert oppkjøpet grundig, og kome til at Nordea sitt oppkjøp av Danske Bank ikkje i betydeleg grad vil hindre effektiv konkurranse i bankmarknaden. Dermed kan oppkjøpet gjennomførast, seier konkurransedirektør Tina Søreide.

  Konkurransetilsynet fekk melding om oppkjøpet 3. oktober 2023.

  «Bankmarknaden er ein stor og viktig marknad for norske forbrukarar. Det har derfor vore nødvendig å vurdere Nordea sitt oppkjøp av Danske Bank si personkundeverksemd nærare», skriv tilsynet.

  Salet vart kjend i juli i år. Huseiernes Landsforbund var da kritisk til salet, og meinte det ville svekke konkurransen i marknaden.

  «Velfungerande konkurranse er avgjerande for at norske bankkundar skal betale lågast mogleg rente på sine boliglån. Forbrukarane kan sjølv bidra til at konkurransen fungerer så godt som mogleg ved å vere aktive i marknaden», skriv tilsynet i pressemeldinga fredag.

  Danske Bank logo
 • Nordea: Vekst i utlån tross krevende tider

  I tredje kvartal økte Nordeas utlån i Norge til 814 milliarder kroner, en økning på 4 prosent gjennom det siste året. Både bedrifter og husholdningene står bak veksten, skriver Nordea i en pressemelding.

  – Mange må ta grep for å tilpasse seg en tøffere hverdag, sier administrerende direktør Snorre Storset i Nordea Norge.

  Nordea økte utlån til bedrifter med 9 prosent sammenlignet med tredje kvartal i fjor til 266 milliarder kroner.

  – Mange merker nå at vi har fått en ny økonomi, og det er noe som treffer de aller fleste av oss. Deler av næringslivet opplever fall i etterspørsel, mens andre fortsatt driver svært godt. Norske husholdninger har begynt å dempe forbruket, og vi merker at det er flere som tar kontakt for råd om egen økonomi, sier Storset.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no