Hopp til innhold
Nordeas hovedkontor i Norge, på Majorstua i Oslo.
Foto: Kristin Granbo / NRK

Nordea

 • Nordea hever boliglånsrenten

  Banken øker renten på innskudd og boliglån med inntil 0,25 prosentpoeng. Det skjer etter at Norges Bank hevet styringsrenten til 3,25 prosent torsdag.

  Nordea er neste storbank ut, og hever i likhet med DNB boliglånsrenten med inntil 0,25 prosentpoeng.

 • Økte utlån og inntjening for Nordea i første kvartal

  Nordea i Norge økte sine utlån til privatpersoner og bedrifter med 4 prosent i første kvartal. Fra konsernhold meldes det om solide resultater i tregt marked.

  Nordeas utlån i Norge økte til 795 milliarder kroner i første kvartal. Det er en økning på 4 prosent gjennom det siste året. Samtidig økte samlet innskudd med 13 milliarder til 381 milliarder kroner i kvartalet, en økning på 13 prosent fra samme periode i fjor.

  Husholdningenes låneopptak økte med 3,5 prosent i første kvartal til 386 milliarder kroner.

  – Boligprisene har trukket oppover, og samtidig ser vi god etterspørsel etter boliglån. Antall boliglånssøknader gjennom våre nettsider har økt 20 prosent mot samme periode i fjor, og vi tok imot over 13.400 nye kunder gjennom kvartalet, sier administrerende direktør Snorre Storset i Nordea Norge.

  (NTB)

 • Problemer for Nordeas nettbank

  Nordea nettbank sliter med ustabilitet i natt på sin app. Ifølge banken er det problemer med flere tjenester, og det jobbes med å finne og rette feilen.

 • Nordea tildeles prognoseprisen for 2021

  Nordea tildeles prognoseprisen for 2021. Prisen deles ut til den som avga de mest presise makroøkonomiske prognosene for 2021. Det er første gang Nordea vinner prisen. På andre plass kom Det internasjonale pengefondet, IMF, mens Svenske enskilda banken, SEB, kom på tredje plass. Tidligere vinnere er blant andre Norges Bank, Statistisk sentralbyrå og OECD.

 • Milliardoverskudd for Nordea

  Nordea hadde et godt år i fjor og endte med et overskudd på drøyt 45 milliarder kroner.

  Banken hadde i siste kvartal renteinntekter på 17,5 milliarder kroner, mot 13 milliarder kroner i samme kvartal året før.

  Nordea økte sin markedsandel på boliglån i Norden med 3 prosent, mens utlån til bedrifter økte med 9 prosent, går det fram av kvartalsrapporten.

  (NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no