Politiet sperret av område etter bombealarm på Grønland
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Bombeliknende gjenstand i Oslo

Oppsummert

En 17 år gammel russisk statsborger ble i april 2017 funnet med en bombeliknende gjenstand i Oslo. PST oppjusterte trusselnivået i Norge for en to måneders periode etter pågripelsen. Tiltalte ble dømt til 1 år ubetinget i lagmannsretten i mars 2018.

 • – Risikerer tortur ved utsendelse

  Utsendelsen av 18-åringen som er dømt for å ha satt ut en sprengladning på Grønland i Oslo, er utsatt og får ny behandling. Mannens advokat Javeed Shah har saksøkt staten og mener mannen risikerer forfølgelse og tortur hvis han sendes til Russland.

  Rettssak mot russisk 17-åring
  Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix
 • Får internere bombedømt mann

  En russisk mann som er dømt for å ha hatt en hjemmelagd bombe på Grønland i Oslo, kan holdes internert i 4 uker. Det har Oslo Tingrett bestemt. Politiet ba om dette fordi de vil utvise han fra Norge og frykter at han vil gå i dekning.

 • Redusert straff for bombedømt

  17-åringen som ble tatt med en hjemmelaget sprengladning på Grønland i Oslo 2017, er i Høyesterett dømt til ti måneders fengsel. Straffen er to måneder mindre en det han ble dømt for i Lagmansretten.

 • Redusert straff for bombedømt

  Høyesterett har fastslått at en 18 år gammel mann som ble tatt med en hjemmelaget, eksplosiv innretning på Grønland i Oslo, skal dømmes til ti måneders fengsel. Høyesterett reduserte dermed straffen med to måneder fra lagmannsretten, skriver VG.

 • Høyesterett behandler bombesak

  Mannen som er dømt for å ville sprenge en bombe på Grønland i Oslo, mener dommen er basert på feil forståelse av loven. I morgen får Høyesterett siste ordet. Han har erkjent at han laget bomben, men nekter for at han hadde til hensikt å skade noen.

  Rekonstruksjon av bombelignende gjenstand på Grønland
  Foto: Politiet / NRK

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no