NRK Meny
AFGHANISTAN-TALIBAN/EXCLUSIVE Mullah Akhtar Mohammad Mansour, Taliban militants' new leader, is seen in this undated handout photograph
Foto: HANDOUT / Reuters

Afghanistans strid med Taliban

Oppsummert

Taliban har hatt fremgang i Afghanistan etter at de fleste internasjonale styrkene har forlatt landet. Rundt 11.000 sivile ble drept i landet i 2015.

 • Angrep på politi i Afghanistan

  Minst 25 ble drept da Taliban angrep politi- og sikkerhetsstyrker i Afghnanistan onsdag, melder myndighetene. Åtte politifolk ble drept i provinsen Farah. Her ble også 15 Taliban-medlemmer drept. I Helmand-provinsen ble to grensevakter drept.

 • USA hevder Taliban vil ha dialog

  Den amerikanske forsvarsministeren Jim Mattis sier de har fått indikasjoner på at Taliban ønsker å innlede fredssamtaler i Afghanistan etter 16 år med krig. Uttalelsen kom under forsvarsministerens besøk i Kabul, skriver Reuters.

 • Mange drept i Taliban-angrep

  Minst 18 soldater og politimenn er drept i et Taliban-angrep vest i Afghanistan. Rundt 40 opprørere skal også være drept i kampene i Farah-provinsen det siste døgnet. Det er ikke kjent hvor mange sivile som er drept.

 • «Taliban-rådgiver» arrestert

  En tysk mann som antas å ha vært militær rådgiver for Taliban, er arrestert i den afghanske provinsen Helmand, opplyser tjenestemenn, melder AFP. Politi antar at mannen var militærrådgiver for mulla Nasir, som leder Talibans spesialstyrke i Helmand.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no