Siste nytt – NRK

Hopp til innhold
  • Suspenderer studentar etter Palestina-demonstrasjonar

    Universitetet Columbia i New York har byrja å suspendera demonstrerande studentar, skriv nyheitsbyrået AP.

    Pro-palestinske studentar har hatt store demonstrasjonar ved universitetet den siste tida. Universitetet meiner demonstrasjonane forstyrrar undervisninga, og gav studentane frist til klokka 14 lokal tid med å fjerna seg.

    Tre timar etter at fristen gikk ut, byrja universitetet å suspendera studentar, seier talsperson Ben Chang til nyheitsbyrået.

    Fleire studentar rundt om i USA har kravd at universiteta deira kuttar alle økonomiske band med Israel, på grunn av krigføringa deira i Gaza.

  • 25 døde i bussulykke i Peru

    Minst 25 personer mistet livet og mange ble skadd da en buss falt ned i en 200 meter dyp kløft ved en fjellvei i det nordlige Peru, opplyser lokale myndigheter.

    Ulykken skjedde på en uasfaltert vei i regionen Cajamarca i Andesfjellene sent søndag. Bussen hadde over 50 passasjerer.

    Bussen havnet ved en elvebredd, og flere om bord ble tatt av vannet, opplyser en talsperson for kommunen.

    (NTB)

  • Mann med fyrverkeri angrep politiet i Sandefjord

    En beruset mann er pågrepet etter at han sent mandag kveld gikk til angrep på en politipatrulje i Sandefjord, skriver NTB.

    Dette skjedde rundt klokka 23.30 mandag kveld.

    – Det ble et basketak og patruljen fikk kontroll. Politiet benyttet pepperspray, og mistenkte har vært på legevakta og skylt øynene, opplyser Sørøst politidistrikt.

    Mannen hadde også fyrverkeri med seg, og politiet ser det i sammenheng med klager på fyrverkeribruk i området tidligere på kvelden.

    Politiet opplyser at mannen blir anmeldt for flere forhold.

  • Fortsatt fare for butikkstreik – partene mekler på overtid

    Handel og Kontor (HK), Parat og Negotia er fortsatt ikke enige med Virke om årets lønnsoppgjør. Meklingen fortsetter på overtid, får NTB opplyst.

    Hvis de ikke kommer til enighet, vil Parat-virksomheter som Byggmakker, Montér og Optimera rammes av streik. Handel og Kontor, på sin side, sier at de vil ta ut ansatte ved taxfree-butikkene på flyplassene i Oslo, Bergen og Trondheim.

    Negotia har varslet at ansatte i byggevarebedriften Gausdal landhandleri og Imperial Brands vil ta ut i streik.

    Meklingene hos riksmekleren startet søndag klokka 10.

    Oslo 20240116. Hyller med dessert på Coop prix på Oslo S. Foto: Rodrigo Freitas / NTB
    Foto: Rodrigo Freitas / NTB
  • TV-kanal: Hamas seier dei vil ta stilling til konkret våpenkvileforslag

    Ifølge den statlege egyptiske TV-kanalen Al Qahera har Hamas sin delegasjon reist frå Kairo, skriv nyheitsbyrået Reuters.

    Der har dei deltatt i våpenkvileforhandlingar. Dei vil koma tilbake med eit svar på våpenkvileforslaget som er lagt fram, ifølgje TV-kanalen.

    Ifølgje den britiske utanriksministeren David Cameron har Israel kome med eit tilbod om våpenkvile i 40 dagar, mot at Hamas set fri dei israelske gislane.

  • Brann i boligblokk i Bergen

    Nødetatene har rykket ut til en brann i en boligblokk på Nattland i Bergen. Brannen har gått gjennom taket, så det er ikke kontroll på den ennå.

    Klokken 23.31 melder 110 Vest vat brannvesenet har slått ned brannen, men at det ikke er meldt om kontroll på stedet. Det brenner fremdeles i takkonstruksjonen.

    – Vi fikk inn klokken 22.37 en melding om kraftig røykutvikling. Brannvesenet er framme og de har begynt med utvendig slukking, sier vaktkommandør i 110 sentralen Jostein Steinsland Hauge.

    Bilder fra første bil framme viste flammer, opplyser han.

    – Når det gjelder leiligheten der brannen har oppstått et det uavklart om det er folk som befinner seg der, sier operasjonsleder Dan Erik Johannessen i Vest politidistrikt

    Det er fare for spredning. Det er mye vind i området.

    – Brannvesenet har iverksatt livreddende innsats i tilfelle det er folk inne, sier Steinsland Hauge.

    Brannvesenet har rykket ut fra Fana, Sandviken, Laksevåg og hovedstasjonen.

    NRKs reporter på stedet sier det er full fyr på stedet.

    – Vi startet evakuering i den aktuelle blokken, samt nærliggende blokker med en gang vi kom hit, sier Johannessen.

    Det er for tidlig å si noe om årsaken til brannen.

    Nattland brann
    Foto: Kjell Jøran Hansen / NRK
  • USA åtvarar om mogleg massakre i Sudan

    FN-ambassadøren frå USA åtvarar om ei kommande massakre i den sudanske byen El-Fasher, skriv NTB.

    Byen er eit knutepunkt for humanitært arbeid i den krigsherja regionen Darfur, og har inntil nyleg vore ganske upåverka av kampane mellom regjeringshæren og RSF-militsen.

    Sidan midten av april har det likevel kome meldingar om åtak og samanstøyt i byen og områda rundt.

    – El-Fasher står på randa av ein storstilt massakre. Det er den dystre røynda millionar av menneske står ovanfor, seier FN-ambassadør Linda Thomas-Greenfield til pressa etter eit møte i Tryggingsrådet om Sudan.

    Millionar av menneske er drivne på flukt frå kampane mellom regjeringshæren og militsen, som starta i fjor.

  • Aker Solutions skal oppgradere renseanlegg på Mongstad

    På det meste skal 500 personer sysselsettes i prosjektet på flere steder i Norge og i Mumbai i India, skriver Aker Solutions i en pressemelding. Kontrakten er verdt mellom 2,5 og 4 milliarder kroner, men selskapet oppgir ikke den eksakte summen.

    Arbeidet går i gang umiddelbart og planlegges ferdigstilt mot slutten av 2026.

    I flere tiår har noe av spillvannet fra Mongstad blitt sendt til Danmark for rensing. I desember i fjor besluttet Danmark at dette skal opphøre. Equinor har hatt planer om oppgradert renseanlegg på Mongstad før denne beslutningen ble tatt.

    Mongstad er landets største oljeraffineri.

    (NTB)

    Mongstad
    Foto: Rodrigo Freitas / NTB
  • Hertuginnen av Edinburgh i Ukraina

    Hertuginne Sophie, som er kong Charles' svigerinne, er den første britiske kongelige som besøker Ukraina siden den russiske invasjonen.

    Sophie har møtt president Volodymyr Zelenskyj, opplyser Buckingham Palace.

    (NTB)

  • Taylor Swift kaprer de 14 øverste plassene på Billboards hitliste

    Swift var fra før den eneste artisten som noensinne har lagt beslag på topp ti på den samme listen, da i 2022, og overgår med det seg selv, melder Billboard mandag.

    Samtlige av de 14 sangene er fra Swifts nye album, «The Tortured Poets Department», som kom ut 19. april. Det gikk også rett til topps på Billboards albumliste, meldte musikkmagasinet søndag.

    Swift okkuperer til sammen 32 av de 100 plassene på hitlisten – samtlige 31 sanger fra dobbeltalbumet, og i tillegg «Cruel Summer» fra 2019-albumet «Lover». Sangen fikk i fjor en stor oppsving i forbindelse med at Swift la ut på verdensturneen «The Eras Tour».

    Taylor Swift
    Foto: Republic Records / AP

Nyhetsstrømmen

Siste nytt fra NRKs nyhetsredaksjon med verdensværet.
Siste nytt fra NRKs nyhetsredaksjon med utenriksmagasin, sport og vær.