Hopp til innhold

Utvider siktelsen mot foreldrepar

Politiet i Møre og Romsdal har endret siktelsen for et foreldrepar etter at et spedbarn døde i slutten av juli. Siktelsen er endret til grov mishandling eller medvirkning til det.

Foreldreparet i 30-årene fra Sunnmøre ble arrestert etter at deres 5 måneder gamle barn døde. De to var først siktet for vold i nære relasjoner.

De to ble først siktet for vold i nære relasjoner og ble varetektsfengslet for fire uker med brev- og besøkskontroll. Politiet ber om fortsatt varetektsfengsling og torsdag ble de to siktede fengslet for nye fire uker med brev- og besøkskontroll i Møre og Romsdal tingrett.

– Av hensyn til den videre etterforskningen er det lite vi kan gi av opplysninger i saken. Endringen som er i gjort i siktelsen baserer seg på en samlet vurdering av de opplysninger som foreligger nå, sier politiadvokat Julie Ulstein i Møre og Romsdal politidistrikt som leder etterforskningen, i en pressemelding.

Politiet har de siste fire ukene gjennomført ei omfattende etterforskning. – Vi bruker personell fra hele politidistriktet og har i tillegg en omfattende bistand fra Kripos. Denne intensiteten i etterforskningen regner vi med å opprettholde også de neste ukene, sier Ulstein.

Politiadvokaten opplyser at begge de siktede er avhørt, men at de ikke har erkjent noen form for straffskyld. De siktede blir bistått av advokat Sjur Engelsen Lange og advokat Axel Lange.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no