NRK Meny
Barnehuset Hamar
Foto: Brenden, Jo E. / SCANPIX

Vold mot barn

Oppsummert

Justis- og beredskapsdepartementet vil ha raskere behandling av saker der barn er involvert. Blant annet skal det gjennomføres avhør innen 14-dager i alle saker. Riksadvokaten vil anke en sak med grov vold til Høyesterett.

 • Dømd til seks år for familievald

  Ein 44 år gammal mann er i Drammen tingrett dømd til fengsel i seks år for vald og truslar mot kona og deira fem barn. Valden heldt på i 23 år, og kona og eitt av barna er blitt delvis uføre. Mannen meiner det handlar om oppdraging og anka dommen.

 • Riksadvokaten vil anke barnevold

  1. oktober 2015 ble straffeloven endret slik at grov mishandling av familiemedlemmer kan straffes med 15 års fengsel. Nå vil Riksadvokaten anke en sak som har skjedd etter dette helt til Høyesterett, melder Aftenposten.

 • Tiltalt for mishandling av spedbarn

  Et foreldrepar i midten av 20-årene fra Akershus er tiltalt for å ha mishandlet sin nyfødte sønn slik at han ble påført i alt 19 ribbeinsbrudd. Ifølge tiltalen ble mishandlingen avdekket da babyen var på en rutinekontroll.

 • Utvalg skal granske barnevoldssaker

  Et regjeringsoppnevnt utvalg skal nå i gang med å granske barnevoldssaker for å avdekke hvor samfunnet svikter. En av sakene som er aktuelle å se på, er tiåringen som sultet ihjel på Mortensrud i fjor.

Justisministeren svarer på kritikken mot han og regjeringens engasjement i barnevold-saker.
Solveig Horne, Bent Høie og Anders Anundsen lover tiltak mot vold. På dagens konferanse ble det presisert at taushetsplikten ikke må brukes om unnskylding for å ikke si ifra om mulig vold.asjonal konferanse om beskyttelse av barn mot vold og seksuelle overgrep

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no