Hopp til innhold

CNN suspenderer Chris Cuomo

CNN-profilen Chris Cuomo er suspendert fra TV-stasjonen etter avsløring om rollen han spilte i å forsvare broren Andrew Cuomo mot anklager om seksuell trakassering. CNN sier at dokumenter viser at han var mer involvert i håndteringen av skandalen rundt broren som da var guvernør i delstaten, enn det CNN kjente til.

– Derfor har vi suspendert Chris på ubestemt tid i påvente av ytterligere evaluering, heter det i en uttalelse. Chris Cuomos program «Cuomo Prime Time» er et av CNNs mest populære.

I august måtte Andrew, som da hadde sittet som guvernør i ti år, gå av på grunn av en rekke anklager om seksuell trakassering.

Mandag skrev The New York Times at tusenvis av sider med nye bevis og vitneforklaringer viser hvordan Andrew Cuomo stolte på en gruppe allierte, blant dem broren, for å legge strategier for hvordan han skulle avlede og overleve de mange anklagene.

Chris Cuomo tilbød seg blant annet å kontakte kilder, inkludert andre journalister, for å finne ut om flere kvinner planla å stå fram offentlig med anklager mot storebroren.

Andrew og Chris Cuomo
Foto: AP

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no