Hopp til innhold
Guvernøren i New York Andrew Cuomo
Foto: Mary Altaffer / AP

Anklager mot Andrew Cuomo

Oppsummert

Flere kvinner har anklaget den tidligere guvernøren i New York, Andrew Cuomo, for trakassering. Cuomo mener at flere av anklagene er falske.

 • Tidligere New York-guvernør blir ikke tiltalt etter metoo-anklager

  New Yorks tidligere guvernør Andrew Cuomo blir ikke tiltalt etter at to kvinner anklaget ham for å ha tvunget til seg kyss.

  Påtalemyndigheten i Westchester County sier det foreligger bevis for at handlingene som kvinnene beskriver, fant sted, men at det ikke er tilstrekkelig for å reise sak mot Cuomo, melder NTB/AP.

  – I begge tilfeller har mitt kontor bestemt at selv om anklagene og vitnene er troverdige og oppførselen er bekymringsfull, så kan vi ikke reise tiltale etter straffeloven som følge av de strafferettslige kravene i New York, sier statsadvokat Mimi Rocah.

  Cuomo gikk av som guvernør i august som følge av anklagene. I sin avskjedstale sa han at han at det hele var et forsøk på å bli kvitt ham.

  – Men sannheten vil komme for en dag. Det er jeg trygg på, sa Cuomo.

 • Chris Cuomo sparket fra CNN

  CNN-profilen Chris Cuomo har fått sparken fra CNN etter at det ble avslørt at han hadde hjulpet broren sin, den tidligere New York-guvernøren Andrew Cuomo, bekrefter CNN. Andrew Cuomo er anklaget for seksuell trakassering, og broren Chris skal ha bistått ham blant annet med råd om hvordan saken skulle håndteres overfor mediene.

  Chris Cuomo ble suspendert tidligere denne uka etter at nye detaljer om hvordan han hjalp broren kom fram. CNN har fått et advokatfirma til å gjennomgå detaljene i saken, og konklusjonen er at programlederen avskjediges på dagen.

  Andrew og Chris Cuomo
  Foto: AP
 • CNN suspenderer Chris Cuomo

  CNN-profilen Chris Cuomo er suspendert fra TV-stasjonen etter avsløring om rollen han spilte i å forsvare broren Andrew Cuomo mot anklager om seksuell trakassering. CNN sier at dokumenter viser at han var mer involvert i håndteringen av skandalen rundt broren som da var guvernør i delstaten, enn det CNN kjente til.

  – Derfor har vi suspendert Chris på ubestemt tid i påvente av ytterligere evaluering, heter det i en uttalelse. Chris Cuomos program «Cuomo Prime Time» er et av CNNs mest populære.

  I august måtte Andrew, som da hadde sittet som guvernør i ti år, gå av på grunn av en rekke anklager om seksuell trakassering.

  Mandag skrev The New York Times at tusenvis av sider med nye bevis og vitneforklaringer viser hvordan Andrew Cuomo stolte på en gruppe allierte, blant dem broren, for å legge strategier for hvordan han skulle avlede og overleve de mange anklagene.

  Chris Cuomo tilbød seg blant annet å kontakte kilder, inkludert andre journalister, for å finne ut om flere kvinner planla å stå fram offentlig med anklager mot storebroren.

  Andrew og Chris Cuomo
  Foto: AP

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no