Venstre krever fortgang i integreringsarbeidet

Det tok 40 dager for regjeringen å komme med forslag om innstramminger. Venstre forventer at integreringsmeldingen skal komme like raskt og får støtte fra Arbeiderpartiet.

Trine Skei Grande

UTÅLMODIG: Trine Skei Grande vil se forslag til integreringstiltak så raskt som mulig.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

– Regjeringa kan ikke vente helt til sommeren før vi får forslagene om en bedre integreringspolitikk. Det starter her og nå, sier Venstre-leder Trine Skei Grande.

19. november ble asylforliket presentert på en pressekonferanse i Stortinget. 29. desember, altså 40 dager etter, ble konkrete forslag sendt ut på høring. Grande forventer like rask behandling av integreringsbiten

– I løpet av bare få uker fikk regjeringen sendt ut et notat på 150 sider når det gjelder asyldelen av avtalen. Nå forventer vi at de kommer like raskt på banen når det gjelder integreringstiltakene, mener Skei Grande.

Får Ap-støtte

Helga Pedersen

ENIG: Helga Pedersen ber regjeringen legge seg i selene og fremme tiltak for integrering.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

Arbeiderpartiets Helga Pedersen er enig med Venstre-lederen og forventer samme tempo i integreringspolitikken.

– Jeg mener at Venstre-lederen har et veldig sentralt poeng. Den store oppgaven i 2016 blir å bosette og integrere alle menneskene som kom til landet i 2015 og får bli her. Da haster det å komme med gode tiltak for integrering, sier Pedersen.

Hun mener Stortinget har stilt opp for regjeringen gjennom hele 2015, ved blant annet å med å vedta hurtigtiltak for grenseovergangen på Storskog.

– Nå må regjeringen legge seg i selene og få fortgang i å legge fram nye og treffsikre integreringstiltak.

– Langt mer omfattende

Jøran Kallmyr

TIL VÅREN: Jøran Kallmyr forteller at arbeidet med integreringsforslag er omfattende.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Hvis integreringsmeldingen skal komme like fort som innstrammingene, betyr det at nye tiltak for integrering må komme 29. januar. Jøran Kallmyr, statssekretær for innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug, mener det er stor forskjell på jobben som er gjort etter asylforliket og jobben som nå skal gjøres. Han mener de to tingene ikke kan sammenlignes.

– Å komme med tiltak for en god integrering er langt mer omfattende enn regelverksendringer for hva som skal til for å oppnå norsk oppholdstillatelse. For integreringen er det snakk om omfattende strukturelle endringer, sier Kallmyr.

– Dette er ikke noe «quick fix» og våren er ikke langt unna. Det blir hastarbeid for i det hele tatt å blir ferdig til våren.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger