Hopp til innhold

Vallas menn ut mot Jens

LOs venstreside er sterkt kritisk til Jens Stoltenbergs forslag om endringer i sykelønnsordningen. Forbundene Handel og Kontor og Industri Energi krever at forslagene stoppes.

Leder for LO Oslo, Roy Pedersen, statsminister Jens Stoltenberg, Leif Sande i Industri Energi

LO Oslo-leder Roy Pedersen (t.v.) og Leif Sande i Industri Energi (t.h.) lover «trøbbel» for statsminister Jens Stoltenberg om han får gehør for de nyre forslagene til endring i sykelønnsordningen.

Foto: Cornelius Poppe/Erlend Aas/Morten Holm / Scanpix

Det er mange av Gerd-Liv Vallas tidligere støttespillere som nå nekter å godta det de oppfatter som en svekket sykelønnsordning.

– Det er utidig av Jens Stoltenberg å komme med dette nå. Fagbevegelsen må samle seg for å få forslagene parkert, sier leder Leif Sande i LO-forbundet Industri Energi.

Det er tre år siden Jens Stoltenberg sist prøvde å gjennomføre endringer i sykelønnsordningen. Leder i Handel og Kontor Sture Arntzen sier til NRK at Stoltenberg kommer i «trøbbel» hvis han gjennomfører endringene.

Gerd-Liv Valla vant saken i 2006 . I kveld rykker flere av hennes støttespillere fra LOs venstreside ut igjen.

– Stigmatiserende

– Stoltenberg burde heller kommet med forslag om hvordan han kunne inkludert arbeidstakerne bedre. Nå vil mange syke føle seg stigmatisert, sier Leif Sande.

I går foreslo Jens Stoltenberg at arbeidsgiverne får et større ansvar for sykelønna etter 16 dager. Stoltenberg foreslo også at det blir mer kontroll med både leger og syke. Men alt skal diskuteres i IA-utvalget over nyttår.

Svært kritisk

LO-leder Roar Flåthen var i går kritisk, men avventende. Leder i LO Oslo, Roy Pedersen, er blant dem som er langt mer kritisk.

– Mange som er syke må føle seg angrepet, sier Pedersen til NRK.

Dermed er mange av Gerd-Liv Vallas tidligere støttespillere på banen.

Valla selv ville ikke kommentere saken idag.

AKTUELT NÅ