Utviklingsministeren vil møte de unge klima-streikerne

Utviklingsminister Dag Inge Ulstein er lei for at mange unge ble skuffet over en «falsk» utgave av ham selv under klimastreiken fredag. Nå vil han invitere noen av dem til et møte i UD.

Dag Inge Ulstein

– Sannheten er at vi deler et ekte engasjement for klima, så ikke gi dere i klimakampen er budskapet Ulstein Bistand- og utviklingsminister Dag Inge Ulstein (KrF) har til de unge.

Foto: Siri Løken / NRK

Da komiker Thomas Teige fra NRK Satiriks utga seg for å være utviklingsminister Dag Inge Ulstein foran 15.000 skoleungdommer som deltok på klimamarkeringen ved Stortinget fredag, var den ekte utviklingsministeren på skolebesøk i Bergen.

Stuntet ved Stortinget var planlagt sammen med Natur og Ungdom, og var ment for å legge press på politikerne, ifølge prosjektleder Stig Morten Lorentzen Waage i humorprogrammet Satiriks.

NRK Satirisk ble introdusert som ny statsråd på klimastreiken

NRK Satirisk ble introdusert som ny statsråd på klimastreiken

Det var VG som først omtalte humorstuntet.

Med lovord om å doble budsjett til klimabistand, stoppe all oljeproduksjon i Norge, og at ingen elever ville få registrert fravær for å ha deltatt på markeringen, ble mange skuffet da de oppdaget at det ikke var noen utviklingsmininster som talte fra scenen, men en komiker.

– Stuntet foran Stortinget nådde frem til meg. Jeg er oppriktig engasjert i klimaspørsmål og syntes det var leit at noen følte seg lurt. Dette ble ekstra aktuelt fordi jeg faktisk var på to skoler i Bergen, mens demonstrasjonen pågikk, opplyser Dag Inge Ulstein (KrF).

Skoleungdom streiker for klimatiltak på Eidsvolls plass i Oslo.

Tusenvis av ungdommer streiket for mer fokus på klima på Eidsvolls plass i Oslo fredag 22. mars

Foto: Gunhild Hjermundrud / NRK

Vil invitere de unge til et møte

I Bergen fikk skoleelevene blant annet prate om klima med Ulstein da han besøkte dem fredag. Men han vil gjerne treffe flere unge klima-engasjerte.

– Jeg vil invitere blant andre Miljøagentene og Natur og Ungdom til et møte i UD, der vi kan diskutere hvordan vi kan gjøre mer, skriver han i en e-post til NRK.

Ulstein vil love de unge at han tar både dem og klimasaken på alvor.

– Regjeringen skal gjøre hva vi kan for å bidra til å løse klimakrisen internasjonalt. Jeg tar både klimasaken og de unge som engasjerer seg for klima, på største alvor, skriver han.

Ulstein synes det store engasjementet blant de unge for et bedre klima er viktig.

– Det gir håp om at vi skal klare å løse klimautfordringene. Vi politikere trenger å bli lagt press på, fortsetter han.

LES OGSÅ: Streikelederen

– Det kunne på mange måter vært meg

Ulstein innrømmer at komikeren Thomas Teige har gjort hjemmeleksene sine godt med å etterligne ham. Teige har også tidligere utgitt seg for å ære utviklingsminister Dag Inge Ulstein. Samme dag som Ulstein ble utnevnt til statstråd, lurte Teige VGs reporter på Slottsplassen.

– Når jeg ser faktene og gestikuleringen, må jeg innrømme at han gjort hjemmeleksene sine godt. I tillegg brenner jeg for radikale løsninger. Så det kunne nok på mange måter vært meg.

Skoleungdom streiker for klimatiltak på Eidsvolls plass i Oslo.

Skoleungdom streiker for klimatiltak på Eidsvolls plass i Oslo 22. mars

Foto: Gunhild Hjermundrud / NRK

Les også: Klimastreikende ungdom hetses: – Bedre for klimaet om dere begår selvmord

Les også: Politiet stoppet slagsmål ved Torvet etter markering

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger