NRK Meny
Normal

Busstragedien på Carl Berner: Undersøker fem overvåkingsvideoer

CARL BERNER (NRK.no): Politiet har kontroll på minst fire overvåkingsvideoer fra området rundt Carl Berner der én ble drept og tre skadd i en bussulykke søndag kveld.

Dødsulykke på Carl Berner

DØDSULYKKE: Én person mistet livet da bussen kjørte mot en folkemengde ved Carl Berners plass i Oslo i går.

Foto: Fredrik Hove

Politiet og Havarikommisjonen vet fortsatt ikke hva som kan være årsaken til ulykken på Carl Berner der én person døde og tre personer ble skadd.

Mandag har politiet gjort tekniske og taktiske undersøkelser av leddbussen, og av regionalbussen som natt til søndag kjørte av veien på Rommen i Oslo der to personer døde.

I tillegg til overvåkingskameraene inne i bussen, går politiet nå gjennom overvåkingsbilder fra området rundt ulykkesstedet.

– Det er rundt fire-fem videokameraer fra området som vi skal ta tak i og analysere i håp om at vi kan danne oss et godt bilde av hva som har skjedd på åstedet, sier Knut Nysæter ved seksjonen for trafikketterforskning i Oslo politidistrikt til NRK.

Avdøde ikke identifisert

Knut Nysæter

– Vi skal gå gjennom området for å finne de kameraene som er aktive, og ta ut alle bildene for å danne et bedre bilde av situasjonen, sier Knut Nysæter til NRK.

Foto: Kirsti Haga Honningsøy / NRK

Mannen i 30-årene som mistet livet i ulykken på Carl Berners plass er foreløpig ikke identifisert.

– Vi har funnet et utenlandsk ID-kort på den avdøde, men har ikke fått bekreftet identiteten. Han er av utenlandsk opprinnelse, trolig Midtøsten. Vi jobber iherdig med å finne hans identitet, sier Nysæter.

Kvinnen som kjørte ulykkesbussen skal være blant dem som ble lettere skadd.

– Når skal kvinnen avhøres?

– Så raskt vi klarer å få så mye informasjon på plass at vi kan stille de riktige spørsmålene. Hun er nå i en tilstand som gjør at vi vil avvente med å avhøre henne. Vi håper og tror vi får gjort det i løpet av to eller tre dager, sier Nysæter.

– Det er utydelig hva som har skjedd. Om det er noe teknisk ved bilen, eller om det har vært noe med sjåføren.

Ulykkesbuss

UNDERSØKES: Havarikommisjonen og politiet undersøker bussen på veistasjonen i Oslo. Én person mistet livet da bussen kjørte mot en folkemengde ved Carl Berners plass i Oslo i går.

Foto: Kirsti Haga Honningsøy / NRK

– Vi håper og tror at denne saken skal vi klare å løse og finne svar på hva som har skjedd.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Vitne

VITNE: Kristina Hestvik ble nesten meid ned av ulykkesbussen.

Foto: Kirsti Haga Honningsøy / NRK

Vitne: – Jeg har ikke sovet

Kristina Hestvik bor like i nærheten av ulykkesstedet og ble søndag vitne til hele hendelsen.

– Jeg så at bussen braste inn i menneskemengden og julegranen. Jeg tenkte at dette var ekstremt uoversiktlig og jeg skjønte at det var veldig mange mennesker involvert i dette. Mitt inntrykk først var at det hadde gått bra med alle, sier Kristina Hestvik til NRK.no.

– Men etter det så jeg et par mennesker som lå på bakken. Noen satt og andre virket veldig redde. Noen var i sjokk. Jeg tror alle følte at de ikke hadde oversikt over situasjonen, sier Hestvik.

Hestvik vekslet noen ord med den kvinnelige bussjåføren like etter ulykken.

– Jeg vekslet et par ord med henne. Hun var veldig fortvilet og i sjokk. Hun var fortvilet over at hun hadde kollidert med bilen og var opptatt om noen var skadet. Hun ble tatt hånd om ganske umiddelbart etter at jeg traff på henne, sier Hestvik.

Vitner: – Slik skjedde ulykken

Flere øyenvitner som NRK har snakket med, beskriver hendelsesforløpet slik:

  1. 31-bussen kolliderer med en personbil i øvre del av krysset Trondheimsveien–Rosenhoffgata. Bussen blir stående på skrå, slik at den sperrer for trikk og øvrig trafikk.
  2. Sjåføren i bussen slipper av passasjerene, går ut og påbegynner skriving av skademelding sammen med sjåføren i personbilen. Køene vokser i området.
  3. Bussjåføren går inn igjen i bussen, trolig for å flytte den.
  4. Bussen begynner å bevege seg ut i krysset, der den kolliderer med en annen bil, en mørk SUV. Denne bilen blir slengt til siden. Ifølge et øyenvitne NRK har vært i kontakt med, virket familien på to voksne og flere barn uskadd.
  5. Bussen fortsetter i stor fart over krysset, nedover Trondheimsveien. På sin ferd krysser den flere kjørefelt og trikkeskinner, til den er på den andre siden og nærmer seg fortauet. Der treffer den en lyktestolpe som meies ned. Bussen gjør et kast mot fortauskanten, og treffer et tre og flere mennesker som står på fortauet. Menneskemengden er trolig i hovedsak passasjerer som nylig er sluppet ut av en annen buss som ikke har kommet videre på grunn av den første ulykken.
  6. Bussen fortsetter over fortauet, gjennom et område med juletrær, og videre nedover en parkeringsplass.
  7. Bussen krasjer i en rad med parkerte biler, og blir stående i ro med smadret frontrute. Avstanden opp til det første ulykkesstedet er rundt 100 meter.
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger