TV 2 siterer lydopptaket: – 100 prosent sikkert at vi var der da hun døde

Deler av lydopptaket som har blitt brukt som bevis i Tina-saken ble publisert av VG og TV2 fredag. Tipseren som ga opptaket til politiet frykter for sin egen sikkerhet etter løslatelsene.

Fantomtegning til Tina Jørgensen-saken

FANTOMTEGNING: Denne fantomtegningen ble publisert først 13 år etter drapet på Tina Jørgensen. I avhør skal en av de siktene ha sagt at han kan være en av personene på tegningen.

Foto: Harald Nygård/Politiet / NTB scanpix

For tre uker siden ble fire menn siktet for drap eller medvirkning til drap i den 15 år gamle saken. Fredag ble de løslatt, men politiet presiserer at siktelsene opprettholdes.

Flere medier har tidligere skrevet om et lydopptak hvor den ene 36-åringen tilstår til en kamerat å ha vært involvert i drapssaken. Ifølge VG mener forsvarerne i saken at forklaringen på lydopptaket er oppspinn.

Er usikker på hendelsesforløpet

Deler av dette lydopptaket ble publisert blant annet av TV 2 fredag. Ifølge TV 2 sier mannen på lydopptaket «at vi og jeg var der når hun døde, er 100 prosent sikkert.»

I opptaket er 36-åringen usikker på hvem av de to siktede som faktisk drepte Tina. Han er også veldig usikker på hendelsesforløpet, kommer det frem i VG sin artikkel.

«Og da tror jeg han hadde kanskje en stein i hånden eller et eller annet. Så var det kanskje to ord og så bang, bang», skriver TV 2 at 36-åringen sier på opptaket.

Fordi forklaringen er uklar, er det nærliggende å tro at lydopptaket ikke er tilstrekkelig som bevis.

Tipserne er redde

Mannen som ga politiet lydopptaket, er sjokkert over at politiet har valgt å løslate alle de fire siktede i den uoppklarte drapssaken. Det skriver Stavanger Aftenblad.

– Jeg kan ikke kommentere hvordan min klient har det, sa tipserens forsvarer Benedichte Limmesand Hellestøl til NRK fredag kveld.

Også et annet vitne som hevder at en annen av de siktede har tilstått overfor ham, er sterkt preget av utviklingen i saken. De to vitnene sier til Stavanger Aftenblad at de frykter at deres forklaringer i den gjenopptatte etterforskningen kan få betydning for sikkerheten deres.

– Jeg er redd, sier en av mennene til avisen.

Politiet ønsker ikke å kommentere om de vil ta kontakt med de to sentrale vitnene fra Lyngdal i forbindelse med løslatelsen.

Uheldig med offentliggjøring

Advokat Thomas Randby forsvarer den siktede som blir omtalt som den som utførte drapet. Randby sier til TV 2 at det er så mange spørsmåls knyttet til lydopptaket, at han mener bevisene ikke holder i saken. Han mener det er uheldig at opptaket offentliggjøres.

– Slik jeg ser det er det meget uheldig. Det vil ytterligere stigmatisere personer, også min klient, selv etter at mediene er kjent med at politiet løslater, sier han.

Privatetterforsker Tore Sandberg har sagt til NRK at løslatelsen kan tyde på at politiets beviser ikke holder til varetektsfengsling.

Dykkere leter etter Tina Jørgensen

Her søker politiet etter bevis og spor i drapssaken for 15 år siden.

Foto: Hansen, Alf Ove / NTB scanpix
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger