Hopp til innhold

Tor Mikkel Wara til First House

Tidligere justisminister Tor Mikkel Wara er ansatt som seniorrådgiver og partner i PR-byrået First House.

Tor Mikkel Wara

Tor Mikkel Wara går tilbake til First House.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Det opplyser selskapet i en pressemelding på sin egen nettside.

– Det føles som å komme hjem. Jeg ser fram til å igjen jobbe med dyktige kolleger i det jeg anser som Norges sterkeste kommunikasjonsmiljø, sier Wara.

Wara gikk av som justisminister i mars. Han har hatt saksforbud i tråd med bestemmelsene i karanteneloven.

Returnerer til sin gamle arbeidsgiver

Før Wara ble justisminister i fjor, var han i en årrekke i PR-bransjen. Senest i nettopp First House, men i flere år også i et eget byrå.

– Med Tor Mikkel styrker vi laget med en varm, raus og humørfylt lagspiller til glede for både kunder og medarbeidere. Vi har savnet Tor Mikkel, sier Ketil Lindseth, leder av samfunnsavdelingen i First House.

Tor Mikkel Wara ble utnevnt til justis- og innvandringsminister 4. april 2018.

Han er utdannet økonom, og sluttet i jobben som kommunikasjonsrådgiver i First House, hvor han hadde jobbet som partner og rådgiver siden 2010, da han gikk inn i regjeringen.

Samboer siktet

14. mars 2019 ble han innvilget permisjon etter at hans samboer ble pågrepet av PST og siktet for å ha tent på ekteparets bil natt til 10. mars.

27. mars gikk han av.

– De siste ukene har vært tøffe for min lille familie. I dag har jeg varslet Erna og Siv om at jeg ønsker å tre av som justisminister. Beslutningen er fullt og helt min egen, og beslutningen kommer fordi det er noen som trenger meg mer enn regjeringen, sa Wara da han gikk av.

Politikk og PR-byråer

Wara har hatt lang erfaring fra både politikken og PR-bransjen.

Han startet sin politiske karriere på begynnelsen av 1980-tallet, først som formann i Vadsø FpU og Finnmark FpU i 1982–1984.

I årene 1987–1990 ledet han FpU, satt i Oslo bystyre i deler av samme periode og ble i 1989 valgt inn på Stortinget for Finnmark. I deler av stortingsperioden, i årene 1991-1993, var han også nestformann i Frp.

Etter fire år som stortingsrepresentant trakk han seg fra rikspolitikken etter å ha takket nei til stortingsplass ved valget i 1993.

Etter å ha sluttet i politikken i 1994, jobbet Wara i flere PR-byråer, deriblant Geelmuyden Kiese, Madland & Wara, Wara Consulting og First House.

Under valgkampen i 2009 jobbet han også som rådgiver for Frp-leder Siv Jensen. Han er blitt regnet som en som Siv Jensen i mange år har lyttet til, og hun har brukt ham som samtalepartner.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger