Togpassasjerer evakuert og på vei til Oslo i natt

Etter to lange togstanser og sju strømløse timer på Dovrebanen er 250 kalde og sultne togpassasjerer endelig på vei videre mot Oslo i nytt tog natt til andre juledag.

Jeanette Melle

Edel Høydalsvik og Jeanette Melle på plass i nytt tog etter evakuering ved Sjoa på Dovrebanen. De er oppgitte og slitne etter sju timer med venting og evakuering fra et strømløst tog .

Foto: PRIVAT

Jeanette Melle og moren Edel Høydalsvik sier til NRK at togturen hjem fra Otta er den verste de noensinne har opplevd.

– Først satt vi over to timer og ventet i et kaldt tog på Otta, så dro vi kofferter og julegaver over i busser som kom for å hente oss. Plutselig fikk vi beskjed om at toget likevel var i orden, og at vi måtte tilbake dit. Etter bare noen få minutters togtur var det bom stopp igjen, og der ble vi sittende og vente til over midnatt, forteller Jeanette Melle.

I natt fikk NSB hjep av politiet til å evakuere de 250 passasjerene over i et nytt tog som kom fra Lillehammer for å hente dem.

Laster kart, vennligst vent...

Pressevakt i NSB Håkon Myhre, sier terrenget der toget stoppet var vanskelig. Det tok tid å få alle trygt ombord i det nye togsettet. Først like etter klokka ett var passasjerene omsider på vei mot Oslo igjen.

Ventes til Oslo ved 05-tiden

Toget fra Trondheim skulle ankommet Oslo S 22.04. Nå er ikke passasjerene framme før på morgenkvisten.

– Vi fikk god hjelp av personalet og politiet, men det har vært kaldt og utrivelig, og moren min er dårlig til bens, og var redd for å gå i snøen langs skinnene i mørket. Hadde NSB latt oss få bli i bussene og kjørt rett til Oslo fra Otta hadde vi vært framme for lengst. Det synes jeg var en dårlig vurdering, sier Melle.

Det forstår pressevakt Håkon Myhre godt.

– Det var en vurdering som ble tatt der og da. I etterpåklokskapens lys er det bare å si at det var en feil vurdering. Vi er veldig lei for at det tar så lang tid å få passasjerene fram i dag. Vanligvis er det raskere å kjøre tog enn buss fra Otta til Oslo, sier Myhre.

Vil hjelpe de som skal videre

Han ber de som har billett med tog eller fly videre om å ta kontakt med NSB for hjelp til refusjon og til transport videre.

– Vi vil gjerne hjelpe de reisende på best mulig måte etter de transportvilkårene vi har, og beklager veldig, sier Myhre.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger