250 passasjerer sto fast på Dovrebanen i strømløst tog

Rundt 250 passasjerer måtte i timevis sitte med tepper og varmeposer i et iskaldt tog på Dovrebanen, like sør for Otta. Passasjerne ble 7 timer forsinket til Oslo.

Laster kart, vennligst vent...

STRØMLØST PÅ DOVREBANEN: Toget står fast 10 minutters reise sør for Otta, på et sted hvor det ikke går å få fram busser.

Pressevakt i NSB, Håkon Myhre, bekreftet mandag kveld at toget sto helt fast ved Sjoa. NSB visste ikke hva årsaken er til at toget mistet kjørestrømmen.

– Jeg har fått høre at det er problemer med koblingen mellom selve toget og strømledningen over, sa Myhre til NRK.

Han fortalte at toget først fikk problemer ved Otta. Etter 2,5 timers venting der, ble busser bestilt for å frakte passasjeren videre mot Lillehammer. Men plutselig fikk toget strømmen tilbake, og fortsatte nedover Gudbrandsdalen.

Nye problemer

Men i løpet av få kilometer oppsto det nye problemet. Toget sto igjen fast, denne gangen på et veiløst sted mellom Gudbrandsdalslågen og fjellsiden, i et terreng der NSB ikke kan evakuere med buss.

Håkon Myhre

Pressevakt i NSB, Håkon Myhre, beklager problemene.

Foto: Erik Engen / NRK

Myhre sa at toget sto mellom Otta og Sjoa, på et sted der de ikke klarer å få fram busser.

Det ble derfor sendt bud på et nytt tog, som kom på vei oppover dalen fra Lillehammer. Det er meningen at passasjerene skal forlate det strømløse toget, og gå over i det nye toget.

Passasjerene fryser

I mellomtiden sitter de 250 reisende i et kaldt, mørklagt tog.

– Vi kan ikke bruke toalettene, spisevognen er stengt og det begynner å bli ganske kaldt her nå. Vi har fått utdelt noen knekkebrød og varmeposer, sa Frida Breen til VG.

– Hvis vi ikke klarer å få passasjerene over i det nye togsettet som er på vei, undersøker politiet andre muligheter for evakuering, sa Myhre.

Han anslo at det var om lag 250 passasjerer om bord i toget fra Trondheim til Oslo. Etter planen skulle det ha ankommet Oslo Sentralstasjon ved 22-tiden.

– Det er kaldt nok akkurat nå. Vi er forferdelig lei for at dette rammer passasjerer på vei hjem fra julefeiring, sier Myhre til NRK.

Passasjereene som skulle til Oslo ble cirka syv timer forsinket, men skal ha kommet frem mellom 04.30 og 05.00 2. juledag, melder VG.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger