NRK Meny
Normal

To ukers varetekt for trippeldrap-siktede

Ekteparet som er siktet for medvirkning til trippeldrap i Pakistan, blir varetektsfengslet i to uker med full isolasjon. Tingretten mener sønnen, som også er siktet, kan løslates.

Tre norsk-pakistanere er siktet for trippeldrap i Pakistan

DRAPSSIKTET: Tre norskpakistanere er siktet for medvirkning til trippeldrap begått i Pakistan rundt 17. mai.

Foto: Simon Solheim / NRK (MMS)

Tor Kjærvik

NEKTER STRAFFSKYLD: Advokat Tor Kjærvik bistår den siktede 29-åringen som nekter straffskyld for drapssiktelsen. Han erkjenner imidlertid å ha truet søsteren for seks måneder siden.

Foto: Georgsen, Tone / NTB scanpix
Johnny Veum

FORSVARER KVINNEN: Johnny Veum forsvarer den siktede kvinnen (51) som nekter straffskyld.

Foto: NRK
Bendik Falch-Koslung

BISTANDSADVOKAT: Bendik Falch-Koslung representerer den siktede 64-åringen.

Foto: Stabell & Co

Tirsdag formiddag kunne NRK avsløre at tre norskpakistanere er siktet for medvirkning til overlagt drap begått i Pakistan. Tre personer skal ha blitt drept. To av dem var brødre, i tillegg døde deres far. Etter det NRK kjenner til skal ugjerningen ha skjedd rundt 17. mai.

Etter det NRK kjenner til skal den ene av de drepte i Pakistan ha vært gift med datteren til det siktede paret i Norge.

I ettermiddag ble det klart at to av de tre siktede, et ektepar på 64 år og 51 år, blir varetektsfengslet i to uker i full isolasjon. De er i tillegg ilagt brev-, besøks- og medieforbud i fengslingstiden. Kjennelsen er i tråd med politiets begjæring.

Politiet anket

Parets 29-årige sønn, som også er siktet i saken, ble løslatt, under tvil. I kjennelsen heter det blant annet: "Etter en helhetlig gjennomgang av sakens dokumenter finner retten ikke at det foreligger sannsynlighetsovervekt for at siktede med skjellig grunn kan mistenkes for overtredelse av straffeloven § 233 (drap eller medvirkning til drap) første og annet ledd som beskrevet i siktelsen (...)."

Politiet anket løslatelsen av 29-åringen og han må dermed likevel sitte varetektsfengslet inntil ankesaken er avgjort, i en såkalt oppsettende virkning.

Les også: Siktet for drap i Pakistan

Parallelt med etterforskningen i Norge jobber politiet i Pakistan for fullt med saken. Trippeldrapet skal ha skjedd i Gujrat i Punjabprovinsen, ifølge seksjonssjef Grete Lien Metlid ved Oslopolitiet.

På nåværende tidspunkt er det ikke aktuelt å sende norsk politi til Pakistan og pakistansk politi bistår ikke politiet i Norge.

Stor politiaksjon

Midnatt lørdag 18. mai gikk store og bevæpnede politistyrker til pågripelse av de tre norskpakistanerne i deres bopel på Furuset i Oslo. Tirsdag ettermiddag ble de fremstilt for varetektsfengsling siktet for medvirkning til trippeldrap begått i Pakistan.

De tre siktede er et ektepar der mannen er 64 år og konen er 51 år. Ifølge skattelistene for 2011 stod han oppført med millionformue, men i rettsdokumentene kommer det frem at han nå har en gjeld på mellom 600.000 -700.000 kroner. Parets sønn på 29 år er også siktet i saken. Det var parets datter som anmeldte sine foreldre og bror til politiet i Oslo.

Ingen av de siktede er tidligere straffet for ulovlige forhold.

– Vi mottok informasjon i helga om at tre personer hjemmehørende i Oslo hadde medvirket til drap i utlandet. De tre personene vi i dag har fremstilt for fengsling, er siktet for medvirkning til overlagt drap, sa seksjonssjef Grete Lien Metlid ved Oslopolitiet da hun orienterte pressen tidligere i ettermiddag.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger