PÅ visse betingelser er det lov å fryse ned kjøtt.
Vi er kommet fram til viktige avklaringer om fryseregler for kjøttvarer. Gjennomgangen av gjeldende regler og forskrifter vil fortsette på nyåret, sa SNT-direktør Gunnar Jorfald etter det to timer lange avklaringsmøtet onsdag ettermiddag.
Butikker som kan godtgjøre kompetanse og kvalitet overfor det lokale næringsmiddeltilsynet, får på klare betingelser adgang til å foreta midlertidig innfrysing av ferskvare for senere foredling.
Forutsetningene er at varene ikke har gått ut på dato, og at de skal brukes til varmebehandlet mat, som stekte karbonader, delikatesser, kokt kjøtt og røkte pølser.
Meny ikke tema
Den aktuelle opprullingen av skandaliserte Meny-butikker var ikke tema på møtet.
- Men vi er enige om at de butikkene som har figurert i mediene de siste ukene, ikke får tillatelse til å etterbehandle ferskvarer på denne måten. Iallfall ikke foreløpig, sa SNT-direktør Gunnar Jorfald etter det to timer lange avklaringsmøtet onsdag ettermiddag.
Han sier at det blir nye møter med bransjen om detaljer i regelverket, men tar for gitt at bransjen selv nå rydder opp.
Provosert
Rema 1000 går hardt ut mot det kjeden kaller juksemakere i dagligvarebransjen. ledelsen i Reitan-Narvesen-gruppen er probosert. De vil ikke ha på seg at avsløringene er et bransjeproblem slik konkurrenten Norgesgruppen hevdet i Dagsrevyen i går.