Meieria tek grep – mjølka surnar saktare enn før Datoen for haldbarheit har blitt utvida med fleire dagar dei siste åra, både hos Tine og Q-meieriene. Av Ada Helen Ingebretsen og Håvard Heggen
Sofie (22) har mat og vann til kriser – men strømmangel bekymrer Tromsø-studenten (22) har fylt ut beredskapslageret med mat og vann, men mangler en ekstra varmekilde. Direktoratet for samfunnssikkerhet oppfordrer folk til å bli «beredskapsvenner». Av Kari Anne Skoglund, Morten Hopkins Kræmer og Aurora Berg
Kokk meiner meir suppe kan føre til mindre matsvinn Kvar femte pose mat nordmenn kjøper hamnar i søpla. Kokken Milan Ilic trur mat med skei kan vere med på å løyse problemet. Av Eline Håker
Ingen matlagre i nord:– Matsikkerheten er altfor dårlig Nord-Norge er helt avhengig av matleveranser fra sør, og ved en krise er landsdelen sist i køen for forsyninger. Flere krever nå at det bygges lagre i nord. Av Hanne Wilhelms og Hanne Larsen
Mener lavt importvern kan true norsk potetproduksjon Importvernet for poteter har stått stille i 30 år. Potetbønder frykter at produksjonen flyttes til utlandet dersom regjeringen ikke gjør noe med satsen. Av Eva Myklebust og Leif Dalen
Tok feil av hvit fluesopp og fåresopp – naboen og kona ble hastet til sykehus i ambulanse Av Julie Haugen Egge, Kaja Figenschou og Elisabeth Strand Mølster
Beredskapslagre for korn bekymrer Unicef Unicef frykter at fattigdom og sult vil øke når rike land som Norge etablerer beredskapslagre for korn. Av Einar Torkelsen, Ingrid Uleberg og Knut Are Tornås
Tareprodusenter vil konkurrere med laksen – vil bli den nye store eksportnæringen Hvert år produseres 32 millioner tonn tare. Mesteparten kommer fra Asia. Nå kan også Norge bli en tarenasjon. Av Bente H Johansen og Kristin Thrane
«Celina»-pæra skulle redde pæreproduksjonen i Sogn, men «ingen» vil ha ho Fruktbønder blei lokka til å dyrke nyutvikla pæresort, men Noregs største fruktdistributør Bama vel heller utanlandske pærer. Av Ingeborg Grindheim Slinde og Tale Hauso