Hopp til innhold

Tidslinje i Innovasjon Norge-saken

Slik foregikk ansettelsen av Ferd-arving Katharina Andresen (23), ifølge Innovasjon Norge.

Katharina G. Andresen

NORGES RIKESTE KVINNE: Katharina G. Andresen møtte Anita Krohn Traaseth på et arrangement 10. april i år. Deltidsvikariatet Andresen senere fikk i Innovasjon Norge har vakt reaksjoner.

Foto: Herman Dreyer / Ferd

10. april: Katharina Andresen og Anita Krohn Traaseth møtes på Maverick Collective-arrangementet. Andresen fortalte Traaseth at hun snart var ferdig med sitt engasjement hos EY, og at hun søkte nye muligheter. Traaseth viste da til at hun burde se på internship på Innovasjon Norges nettsider.

12. april: Andresen sender en epost til Traaseth der hun ber om forslag til deltagere som burde inviteres til EYs kvinnearrangement, «Women. Fast Forward».

16. april: Traaseth svarer på eposten fra Andresen med forslag til deltagere.

16. april: Andresen svarer på eposten, og takker for hjelpen.

30. mai: HR sender en intern møteinnkalling for å flagge behovet for avlastning i avdelingen som følge av økt mengde administrasjonsarbeid i forbindelse med rekruttering og trainee-program.

31. mai: Andresen sender en epost til Traaseth der hun spør om informasjon om internship i Innovasjon Norge.

4. juni: Traaseth svarer på e-posten fra Andresen, og informerer om at Andresen må ta dette med HR. Traaseth kopierer inn HR-direktør.

4. juni: HR-direktør Yvonne Fosser svarer på e-posten fra Andresen angående internships, og etterspør generell CV og søknad.

4. juni: Andresen får tilbakemelding fra Innovasjon Norge om at alle Innovasjon Norge internships i 2018 var besatt, men at det planlegges internships også i 2019, og en ny traineeordning.

4. juni: Møte i HR-avdelingen om behovet for avlastning i avdelingen.

5. juni: HR-avdelingen får godkjent en midlertidig deltidsstilling.

6. juni: Henvendelsen fra Andresen til HR-direktøren videresendes internt i HR i forbindelse med vurdering av løsninger på akutt behov.

13. juni: Andresen inviteres til førsteintervju av HR.

19. juni: Andregangsintervju med Andresen gjennomføres med tre representanter fra HR.

19. juni: Andresen mottar tilbud om en midlertidig stilling.

22. juni: Kontrakten blir utformet og sendt ut.

Innovasjon Norge skriver:

«Da kontrakten skulle utformes ble det oppdaget en feil i tilbudet rundt varighet. Andresen ble tilbudt inntil ti måneders varighet. Denne feilen ble rettet opp før kontrakten ble utformet og sendt 22. juni. Kontraktstilbudet er på seks måneders varighet.»

Alle opplysninger i denne saken bygger på informasjonen som Innovasjon Norge har publisert.

AKTUELT NÅ