Hopp til innhold

Stort Ap-fall i ny måling

Arbeiderpartiet får en oppslutning på under 30 prosent i Aftenpostens og Bergens Tidenes nye partimåling.

Jonas Gahr Støre (Ap)

GÅR NEDOVER: Jonas Gahr Støre (Ap) og Arbeiderpartiet har falt på meningsmålingene i 2015.

Foto: NRK

Valglogo

Oppslutningen på 29,8 prosent står langt tilbake for målinger i fjor høst der Arbeiderpartiet banket på 40 prosentsgrensa, og også passerte den.

Denne målingen er gjort av Respons Analyse. Arbeiderpartiet går tilbake 5,6 prosentpoeng, sammenlignet med en måling gjort for en uke siden. Velgerne som forlater Ap har satt seg på gjerdet.

– Det spriker veldig nå. Og det er ikke så rart. Det er mye vanskeligere å måle lands-trender på kommunevalg enn på stortingsvalg. I noen kommuner ligger vi godt over forrige valg, mens i andre scorer vi dårligere enn ved forrige valg, sier Arbeiderpartiets nestleder Trond Giske til Aftenposten.

Han viser til gode målinger både i Tromsø og Trondheim.

Partiledere i fokus

Høyre får en oppslutning på 25,3 prosent og går også litt tilbake, Frp går litt fram til 11,1. Senterpartiet, KrF, MDG, SV og Rødt går litt fram. Folk ble spurt om hva de ville stemt hvis det var kommunevalg i morgen.

Nå er det kommunevalgkamp, men det er likevel Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre som har fått mye oppmerksomhet. Han har fått kritikk for å slite i debatter.

– De av dere som skriver om det, får skrive om det. Det forholder jeg meg til. Jeg er som en idrettsmann som tenker at alt jeg kan gjøre bedre ved neste korsvei, skal jeg forsøke å gjøre bedre, sa Støre til NRK i forbindelse med torsdagens pressekonferanse der Arbeiderpartiet la frem tiltak mot arbeidsløshet.

– Passiv regjering

– Er det et Ap på defensiven som kommer med dette nå?

– Det er helt omvendt. Det er Arbeiderpartiet på offensiven som viser vilje til å bruke virkemidler som kan gi resultater. I stedet for en regjering som er for passiv og for mye på etterskudd.

– Hvordan har valgkampen startet for Arbeiderpartiet?

– Jeg synes Arbeiderpartiet er inne i en god valgkamp landet rundt. Jeg synes vi får fram skillelinjene i politikken.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ