Støre: – Kan endre meninger på et par uker

Før påske sa Ap klart nei til å hente hjem utsendte asylbarn. Nå mener Ap-leder Jonas Gahr Støre at de borgerlige kom frem til en god asylavtale.

Jonas Gahr Støre i Politisk kvarter fra landsmøtesalen

Ap-leder Jonas Gahr Støre utfordres på hva han mener om asylbarna i dagens utgave av Politisk kvarter fra Folkets hus i Oslo. Programleder Bjørn Myklebust.

– Det kan jo hende at du utvikler meninger underveis. Det kan skje på et par uker ja, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre.

Han holder i dag sin første landsmøtetale som partileder, men har i sitt første år som leder blitt beskyldt for å ikke være tydelig på hva han mener.

Sist i den såkalte asylbarnsaken, hvor Ap før påske var tydelige på at de ikke ønsket å la utsendte barn få prøve sine saker på nytt.

– Det er vanlig at vi ikke gir regler tilbakevirkende kraft. På det tidspunktet var jo også Høyre og Frp knallharde på det samme standpunktet.

Hva skjedde som gjorde at dere plutselig endret meningen dere hadde før påske?

Da var det en veldig uavklart situasjon. Den løsningen de har kommet frem til nå mener jeg det er riktig at vi slutter opp om slik at usikkerheten som har vært for de barnefamiliene blir avklart.

– Vi var utenfor

Støre sier videre at det var nødvendig at de borgerlige ryddet opp i uklarheten seg i mellom, men tar også noe selvkritikk.

– Jeg lytter til de som sier at Arbeiderpartiet burde vært klarere, men forstå også at vi er et parti utenfor en avtale som er mellom regjeringen og to partier. Og de har gått ut og inn og forhandlet frem og tilbake seg i mellom.

Det er ventet at han i åpningstalen vil si noe nytt om hva han mener om innvandring og flyktningestrømmen fra Syria.

Vil du komme med tall eller må du tolkes?

– Jeg skal ikke avsløre det her og nå.

Taus om veien videre

Fem måneder før kommunevalget har Arbeiderpartiet vind i seilene, og mange mener det er fordi de har vært tause om egen politikk.

Hvor Ap vil fremover, blant annet om det er aktuelt å øke skattenivået, vil ikke Støre svare på nå.

– Det er ikke sikkert i 2017 at veien fremover går til 2013, hvis du skjønner hva jeg mener. Dette tror jeg er klar tale.

Støres tale til landsmøtet ser du på NRK1 og nrk.no fra kl. 13.40.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger