Sterk reaksjon på Bondevik

Olje- og energiminister Odd Roger Enoksen reagerer kraftig på utspillet fra tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik. 

Odd Roger Enoksen
Foto: Jarl Fr. Erichsen, Erichsen, Jarl Fr.

Bondevik sa tidligere i dag at han er overrasket og skuffet over at SV og Senterpartiet går med på å la gasskraftverket på Mongstad drive uten full C02-rensing fram til 2014.

Han gikk selv av på denne saken, og han sier til Dagsavisen at SV burde gjort det samme i dag.

- En helt annen situasjon

Enoksen som selv var med i Bondeviks sentrumsregjering, sier situasjonen var en helt annen da Bondevik valgte å gå av i 2000.

- Jeg er skuffet over at Kjell Magne Bondevik ikke er i stand til å se at vi gjennom dette prosjektet  får til rensing av CO2 på Mongstad, og dernest at vi gjennom et arbeid sammen med Statoil, vil være i stand til å utviklet et industrielt produkt som kan komme til å få et marked langt utenfor Norges grenser. Dermed kan vi bidra til å få ned CO2-utslippet på en helt annen måte enn om vi hadde sagt nei til dette prosjektet, sa Enoksen til NRK i dag. 

- Et unntak

Etter at Bondevik gikk av i fjor høst, har han ikke uttalt seg om innenrikspolitikk, men i denne saken har han gjort et unntak.

- Jeg gjør et unntak i denne saken fordi jeg alltid har tatt miljøvern på alvor, og fordi jeg er oppriktig overrasket, sa han til Dagsavisen i dag

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger