NRK Meny
Normal

Solberg: – Jeg har selv vært i mange høylytte diskusjoner

BERGEN (NRK): Statsminister Erna Solberg mener bråket i Bergens byråd er et tegn på engasjerte politikere som bryr seg om hjembyen. – Er du politiker i Bergen, får du mye kjeft og mye ros, sier Solberg.

Statsministeren sier politikere i Bergen får litt mer kjeft enn politikere andre steder..

Statsministeren har fulgt bråket i det borgerlige byrådet, men mener intense diskusjoner er en del av den demokratiske prosessen.

Valglogo

– Folk er glad i denne byen. Jeg har selv vært i mange høylytte diskusjoner. Det tar mye tid og det blir mye bråk. Men så er jo dette Bergen, sier Erna Solberg om hjembyen.

– Hvis du er politiker i denne byen, får du mye kjeft og du får mye ros, sier Solberg til latter fra publikum på Det Akademiske kvarter i Bergen sentrum.

Statsministeren har fulgt bråket i det borgerlige byrådet, men mener intense diskusjoner er en del av den demokratiske prosessen.

– Det er bedre å diskutere i forkant, enn å krangle i etterkant etter at avgjørelsene er tatt, sier Solberg.

– Vi bør alle ta ansvaret når folk ikke har tillit til oss. Jeg tar også ansvaret, sier ordfører Trude Drevland om bråket internt i Høyre.

Holder seg unna bybane-spørsmålet

Statsministeren fikk spørsmål fra programleder Ingerid Stenvold om hun som rikspolitiker uttaler seg om politiske saker i Bergen.

– Jeg har passet på å ikke si noe om bybanen, sier Solberg.

En lur avgjørelse av statsministeren, ettersom ellevill krangel om tre hundre meter bybanetrasé i Bergen har vært et av de mest kontroversielle temaene i forkant av kommunevalget.

Striden om Bybanen skal gå over Bryggen eller ikke, var et av temaene som ble tatt opp i fredagens valgsending. Bybane-diskusjonen var også temaet som fikk diskusjonen til å koke over i studio.

– Det er for mye følelser og prestisje og for lite faglige råd, sa Dag Inge Ulstein fra KrF. Det fikk Tor A. Woldseth, FrP, til å reagere med et følelsesutbrudd, før programleder Stenvold brøt inn for å få slutt på kranglingen.

Dag Inge Ulstein (KrF) og Tor A. Woldseth (Frp) er så uenige om bybane-spørsmålet at programleder Ingerid Stenvold må roe gemyttene.
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger