Hopp til innhold

Alt du trenger vite om Sirkus Bybanen

Ellevill krangel om tre hundre meter bybanetrasé stjeler igjen det mest av oppmerksomheten i Bergens politiske liv.

Bergenserne er ikke kommet noe nærmere en Bybane til Åsane.

HIT, MEN IKKE LENGER: Foreløpig er endestoppet i Kaigaten så nær man er kommet bybane til Åsane.

Valglogo
Erna Solberg på tribunen

HEIA BRANN: Ordfører Trude Drevland og statsminister Erna Solberg sammen på Brann Stadion.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Striden om Bybanen skal gå over Bryggen eller ikke er et av temaene som tas opp i fredagens valgsending fra Bergen på NRK1, hvor riks- og lokalpolitikere skal debattere og forsøke å forklare hva bergenserne er opptatt av i valgkampen.

Hva skjer med Bybanen?

Et sentralt spørsmål blir sirkuset rundt utbyggingen av Bybanen til Åsane, hvor spørsmålet om trasé over eller bak Bryggen har stoppet all progresjon i utbyggingsprosjektet.

Martin Smith-Sivertsen

FÅR HAN FORTSETTE?: Byrådsleder Martin Smith-Sivertsen avløste Ragnhild Stolt-Nielsen midt i valgperioden. I kveld møter han Aps Harald Schjelderup til duell.

Foto: Simen Sundfjord Otterlei / NRK

I kveldens sending møtes Tor Woldseth (Frp), Dag Inge Ulstein (KrF), forfatter Gunnar Staalesen og Jannicke Runshaug Foss i Bryggens Venner til debatt om kollektivutbyggingen som står fullstendig i stampe.

Byrådsleder-duell

Statsminister Erna Solberg (H) stiller til partilederintervju, og må svare på hvordan det er å være Høyre-leder og ikke kunne styre alle utspill og strategier fra det borgerlige byrådet i hjembyen.

Politi i Nygårdsparken

KASTET UT: Rusmisbrukerne ble kastet ut av Nygårdsparken. Hvor er de nå?

Foto: Simen Sundfjord Otterlei / NRK

Byrådslederkandidatene Martin Smith-Sivertsen (H) og Harald Schjelderup (Ap) møtes til duell om valgkampens heteste saker.

I tillegg medvirker blant andre Leo Ajkic, ordfører Trude Drevland (H) og valgforsker Frank Aarebrot.

Programleder for kveldens sending er Ingerid Stenevold. Det kritikerroste og bergensbaserte bandet Real Ones står for underholdningen. Sendingen starter kl. 21.45.

Bybanen over Bryggen

SLIK KAN DET BLI: Striden rundt Bybanen over Bryggen har pågått i flere år, og lite tyder på at det blir enighet med det første. Slik kan det bli seende ut med tiden. Eller ikke.

Foto: Nils Eivind Horneland / Illustrasjon