NRK Meny
Normal

Slutt etter 41 år

Det var en tydelig rørt Geir Helljesen som i dag takket for seg etter 41 år i NRK.

Video nsps_upload_2009_9_15_10_19_30_1657.jpg

I går kveld og i natt sørget han for at det norske folk kunne holde seg oppdatert på valgresultatet. Og det var for aller siste gang vi fikk se han sjonglere grafene med partier, mandatfordeling og antall stemmer. For i formiddag gikk NRK-journalist Geir Helljesen av med pensjon.

Skriv din hilsen til Geir Helljesen i kommentarfeltet nederst i saken!

– Valg er deg, Geir

– Det er vemodig å sitte her når vi skal takke deg av etter over 40 års innsats i NRKs tjeneste. Og du vet det, Geir, at valg er egentlig deg i NRK. Det er du som er entusiastisk til stede hver eneste gang vi har valg, sa NRKs nyhetsredaktør Jon Gelius.

– Du har vært en kollega som har øst av din kunnskap, og er den mest helstøpte journalist i dette kongeriket. Det er nå nesten som en vegg som faller ut, fortsatte Gelius.

Geir Helljesen har jobbet i NRK i 41 år og har dekket valg for NRK siden 1968.

Gelius trakk fram Helljesens store entusiasme i presentasjonen og har gitt NRK tyngde og troverdighet.

– Jeg tror ikke det blir så lett å finne en erstatter for Geir Helljsesen, og det vil jeg ikke prøve på heller. Det er bare én Geir Helljesen, sa han.

Kringkastingssjef Hans Tore Bjerkaas har tidligere uttalt at en ny tidsalder begynner i NRK når Helljesen går av med pensjon.

– Han har dekket politikk og valg så lenge at han er blitt NRKs fremste varemerke på dette området. Det blir en krevende jobb å erstatte fagmannen Geir. Enda mer krevende blir det å måtte unnvære mennesket, sa han.

– Nye utfordringer som pensjonist

Nå som han går over i pensjonistenes rekker, vet Helljesen ennå ikke helt hva han skal fylle dagene med.

– Men dette er som en veksling i stafettløp, og da stopper du ikke opp, for da er det nye utfordringer og du må holde koken videre. Jeg er sikker på at jeg vil finne nye utfordringer, sier han.

Geir Helljesen har fått Gullrutens hederspris og NRK kåret ham til årets journalist i 2005. Under årets Komipris hadde han også den store ære å bli parodiert.

Skriv din hilsen til Geir Helljesen i kommentarfeltet!

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger