Siv Jensen: Folk vil endre mening om flyktningene om noen måneder

– Jeg er helt sikkert på at debatten kommer til å se annereldes ut noen måneder frem i tid når dette bildet forverrer seg og utfordringene kommer til å melde seg, sa Siv Jensen i NRK-programemt Aktuelt.

Siv Jensen mener folket i løpet av de neste tiden vil se vanskelighetene med å integrere mange flyktninger fra Syria.

Kort tid før flyktningkrisen virkelig eksploderte i fanget på Europa, gikk Siv Jensen ut og oppfordret norske kommuner om ikke å ta imot flyktninger slik staten ber om.

Tirsdag var partilederne samlet i Aktuelt for å debattere valgresultatet, og programleder Ole Torp spurte Siv Jensen om Fremskrittspartiet ikke feilberegnet flyktningdebatten i innspurten.

– Frps politikk ligger fast

– Det var kanskje ikke helt i takt med folkemeningen? spurte Torp.

– Jeg tror vi alle sammen, uansett politisk tilhørighet, var opptatt av det folkelige engasjementet og den givergleden og innsatsviljen som vi la ned. For vi ble alle berørt. Men det er ikke det debatten handler om. Den handler om hvordan evner vi å integrere de som får opphold i Norge og hvordan evner vi å stoppe flyktningstrømmen som nå kommer til å bli en utfordring for Europa, svarte finansministeren.

Hun slo fast at Frps innvandringspolitikk ligger fast, enten det er «medvind eller motvind».

– Og jeg er helt sikkert på at debatten kommer til å se annerledes ut noen måneder frem i tid når dette bildet forverrer seg og utfordringene melder seg, sa Jensen.

Støre ut mot Regjeringen

Jonas Gahr Støre (Ap) brukte anledningen til å markere avstand mellom Arbeiderpartiets og Regjeringens innvandringspolitikk.

– Jeg tror vi kommer til å få frem skiller, og Arbeiderpartiet vil vise at det finnes en politikk som er alternativ til den Regjeringen fører. Der vi er enige med Regjeringen, vil vi gi dem full støtte. Men vi kommer til å vise frem tydelige alternativer på disse områdene og forsøke å bygge grunnlag for et annet flertall i 2017, sa Ap-lederen.

Les også:

- MDG sin miljøpolitikk er fullt mogleg å gjennomføre

– Flyktningkrisa kan ha gitt dårleg valdeltaking

– Ikkje aktuelt med statsrådsbytte

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger