Hopp til innhold

Sier opp som Ap-rådgivere etter ny Giske-stilling

To av Arbeiderpartiets rådgivere sier etter det NRK erfarer opp etter at Trond Giske overtar jobben som finanspolitisk talsperson fra Marianne Marthinsen.

Stortingsvalget 2017.

REAKSJONER: Giskes forfremmelse til finanspolitisk talsmann vekker reaksjoner, også internt i partiet. Etter det NRK kjenner til, har to rådgivere levert sin oppsigelse.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Etter det NRK erfarer har to av Arbeiderpartiets rådgivere varslet at de sier opp sine stillinger etter at det ble kjent at Trond Giske tar over som finanspolitisk talsperson.

Jobbet med Marthinsen

De to er Harald Jacobsen og Maria Schumacher Walberg, som begge har jobbet for finansfraksjonen i Arbeiderpartiets stortingsgruppe, og dermed samarbeidet tett med Marthinsen.

Oppsigelsene kommer etter at det tidligere i dag ble kjent at Marianne Marthinsen ble vraket som partiets finanspolitiske talsperson til fordel for nestleder Trond Giske.

– Hva som er begrunnelsen til at de to nå eventuelt har levert sin oppsigelse, kjenner jeg ikke til. Det må de nesten svar for selv, sier partisekretær Kjersti Stenseng til NRK.

Det har ikke lyktes NRK å komme i kontakt med de to rådgiverne.

– Ikke vraket

Arbeiderpartiets sekretariatsleder på Stortinget, Hans Kristian Amundsen, sier til NRK at de ikke har mottatt noen oppsigelser i dag, og vil ikke kommentere saken utover dét.

– Det har jeg ikke mulighet til å si hverken det ene eller det andre om. Vi har ikke mottatt noen oppsigelser i dag, og inntil det skjer, så jobber vi alle her, sier Amundsen til NRK i kveld.

Aps partisekretær Kjersti Stenseng sier til NRK at Marthinsen ikke er vraket, men at de vil bruke henne i andre roller i partiet.

– Marthinsen er ikke «vraket». Nå er det sånn at når man setter sammen en ny stortingsgruppe, så er det ganske vanlig at folk bytter komiteer og verv. Hun har gjort en god jobb og vi ønsker å bruke henne til flere oppgaver i tiden som kommer, sier Stenseng.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ