NRK Meny
Normal

Scotland Yard gir ikke opp Martine-saken

Etterforskere fra Scotland Yard kommer i dag til Oslo for å planlegge sjuårs-markeringen av drapet på Martine Vik Magnussen. – Veldig rørende, mener hennes far.

Etterforskere fra Scotland Yard kommer i dag til Oslo for å planlegge sjuårs-markeringen av drapet på Martine Vik Magnussen. – Veldig rørende, mener hennes far.

– Jeg synes det er helt fantastisk, sier Odd Petter Magnussen, om at Scotland Yard nå sender etterforskningsledere i Martine-saken til Oslo.

Martine Vik Magnussen

Martine Vik Magnussen ble 23 år gammel. Hun ble sist sett i live av sine romvenninner på utestedet Maddox natt til 14.mars, 2008, da hun fortalte dem at hun skulle på nachspiel.

Foto: Privat / Reuters

Hans datter, Martine Vik Magnussen, ble voldtatt og drept i London 14. mars, i 2008.

To dager seinere fant politiet henne i en bygård der medstudenten Farouk Abdulhak hadde en leilighet. Han er den eneste mistenkte i saken, men rømte til hjemlandet i Jemen, der han siden har levd som en fri mann.

– Rørende

At Scotland Yard kommer til Oslo, viser at de fremdeles tar saken på høyeste alvor, mener Magnussen.

– Det er også veldig rørende for vår familie å se denne entusiasmen og den dedikasjonen de har i denne saken, fortsatt, etter sju år, sier han til NRK.

Hør radiosaken her:

I ettermiddag skal Magnussen være med på et møte på den britiske ambassaden, der blant andre ambassadøren, etterforskningslederne, representanter fra det britiske utenriksdepartementet, og Kjell Magne Bondevik skal være til stede.

Sammen skal de planlegge en offisiell sju årsmarkering for drapet på Martine Vik Magnussen.

Minnemarkering for Martine Vik Magnussen i London i 2010

Det har vært flere minnemarkeringer for Martine Vik Magnussen, som her i London i 2010. Sju år etter hennes død har det ikke lykkes å få utlevert den eneste mistenkte i saken fra Jemen.

Foto: Westerlund, Åsa / NTB scanpix

De skal også diskutere hvordan det kan legges ytterligere press på Jemen for å få til en utlevering av den mistenkte.

Målet er å få ham stilt for en britisk domstol.

– Utfordrende

I februar i fjor skal Farouk Abdulhak ha giftet seg.

– Det er selvfølgelig ekstra tankevekkende og veldig utfordrende for vår familie. For Martine ville i år vært 30 år gammel og hun kunne ha startet sin egen familie. Det er hun forhindret fra, sier Magnussen.

Mangelen på en utleveringsavtale mellom Storbritannia og Jemen er en av de største utfordringene i å få saken opp for en britisk domstol, men Magnussen gir ikke opp håpet.

– Min familie og jeg har i alle disse årene fått støtte fra den britiske dronningen, det britiske innenriksdepartementet, og Scotland Yard. Dette gjør oss takknemlige og motivert, sier Magnussen i en pressemelding.

I fjor laget britisk politi for første gang en Facebook-aksjon i Martine-saken.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger