NRK Meny
Normal

Samtykket til fortsatt fengsling

28-åringen som er siktet for medvirkning til overlagt drap på Faiza Ashraf samtykket torsdag kveld til fortsatt fengsling.

Mannens forsvarer, Petter Sørensen, møtte sin klient sent torsdag kveld.

Den norsk-pakistanske drosjesjåføren (28) er siktet for medvirkning til overlagt drap og frihetsberøvelse. Politiet tror han er mannen som bestillte bortføringen av Faiza Ashraf (26).

28-åringen nekter for enhver befatning med saken.

– Det er ingen endring i hans holdning i denne saken, sier Sørensen til NRK.no torsdag kveld.

Sørensen sier at 28-åringen samtykket til fire nye uker i fengsel, hvorav en uke med isolasjon, og brev og besøksforbud, etter råd fra ham. Han opplyser at påtalemyndighetene ble informert om avgjørelsen torsdag kveld.

– Jeg vet uansett hva resultatet ville blitt, og dermed slipper vi å bruke tid på dette i morgen. Det er mer fornuftig å bruke tiden på videre etterforskning, sier Sørensen.

Han ønsker ikke å si noe mer om hva han og hans klient snakket om torsdag kveld.

28-åringen skal inn til nytt avhør fredag morgen.

Siktet for overlagt drap

For tre uker siden ble Faiza Ashraf bortført mens hun ventet på bussen ved hjemmet sitt på Haslum i Bærum. Onsdag kveld ble hun funnet drept i et turområde på Solli i Asker, etter at en 25 år gammel mann innrømmet at han bortførte og drepte henne.

25-åringen er siktet for overlagt drap og frihetsberøvelse , men hevder at han ikke hadde planlagt å drepe henne.

25-åringens advokat, Peder Morset, ønsket ikke torsdag si om hans klient begikk drapet på oppdrag for 28-åringen.

– Jeg kan bekrefte at min klient har forklart seg om bakgrunnen for drapet og omstendighetene rundt, men jeg ønsker ikke å gå nærmere inn på hva han har forklart, sier Morset.

Ble navngitt

3. februar så vitner at 26-åringen like før klokken 07 ble dratt inn i en bil ved busstoppet Fossveien på Haslum i Bærum.

Faiza Ashraf klarte selv å ringe nødnummeret og melde fra om hendelsen. Hun beskrev mannen som bortførte henne og navnga i tillegg en person som hun trodde kunne stå bak bortføringen.

Mannen som bortførte Ashraf skal ha sagt til henne at han opererte på vegne av en annen.

Det førte til at politiet pågrep 28-åringen senere samme dag. En uke senere ble 25-åringen pågrepet og varetektsfengslet for å ha hatt noe med bortføringe å gjøre.

Onsdag kveld denne uken la 25-åringen kortene på bordet og innrømmet at han hadde bortført og drept Ashraf. Han førte også politiet til stedet der 26-åringen ble funnet drept.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger