Hopp til innhold

Ble funnet 100 meter fra turløype

Skiløpere i området der Faiza Ashraf ble funnet drept uttrykker sorg og sinne.

Arne Pedersen

Arne Pedersen går ofte på ski i løypa som går forbi stedet der Faiza Ashraf ble funnet. Han sier han hadde følelsen av at hun kunne ligge i området.

Foto: David Krekling / NRK

På en pressekonferanse i dag opplyste politiet i Asker og Bærum at de har funnet den savnede 26-åringen som har vært sporløst borte i tre uker.

Én av de siktede skal i avhør har ledet politiet til stedet der Ashraf lå begravd under jord og snø. Funnstedet ligger i området mellom Solli gård og Myggheim i Asker, på grensa til Buskerud.

Dette området er et av Askers mest populære skiområder, og kvinnen ble funnet bare 100 meter fra skiløypene.

Sorg og sinne

Pensjonisten Arne Pedersen er en flittig bruker av skiløypa og er forferdet over nyheten.

– Dette var så utrolig trist. Jeg har gått forbi her annenhver dag i vinter, og ut fra de opplysningene som har kommet frem i media har jeg hatt på følelsen at hun kunne ligge i dette området. Den magefølelsen skulle altså vise seg å stemme, sier Pedersen til NRK.no.

– Man må bare akseptere det, men dette var ikke noe hyggelig, sier Pedersen.

NRK har snakket med flere andre skiløpere som var ute i området i dag. Alle uttrykker sorg og sinne over det som har skjedd.

Drapssiktet

Politiet utførte sist uke flere resultatløse søk i området rundt Dikemark på bakgrunn av bakkestasjoner som har registrert signalet fra Ashrafs mobiltelefon.

Dette området ligger bare tre kilometer fra stedet hun ble funnet.

I to uker har en 25 år gammel mann fra Asker vært varetektsfengslet, siktet for å ha bortført bærumskvinnen. Han har nå erkjent å ha drept Ashraf.

Mannen er nå siktet for overlagt drap og frihetsberøvelse.

Politiet tror også de har tatt mannen som bestilte bortføringen. Han er en 28 år gammel og skal ha vist uønsket og plagsom interesse for Faiza Ashraf.

Siktelsen mot den 28 år gamle mannen er utvidet til å omfatte medvirkning til overlagt drap og frihetsberøvelse. Han nekter fortsatt enhver befatning med saken.

De to blir framstilt for fengsling fredag.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger