Hopp til innhold

Trodde politiet kom med Faiza

Faiza Ashrafs familie fikk i natt politiet på døren. Faren trodde først de kom med gode nyheter. Det gjorde de ikke.

Harald Stabell, advokat

– Alle skjønner at situasjonen for familien har vært nærmest uholdbar, sier familiens bistandsadvokat Harald Stabell.

Foto: NRK

Faiza Ashraf (26) ble funnet drept i et turområde på Solli i Asker i går kveld. Da hadde hun vært savnet i over tre uker.

Faiza Ashraf

26 år gamle Faiza Ashraf ble bortført og drept 3. februar. En 25 år gammel mann har erkjent drapet.

En 25 år gammel mann fra Asker har erkjent å ha drept Faiza. Han er siktet for siktet for overlagt drap og frihetsberøvelse.

En 28 år gammel mann er siktet medvirkning til overlagt drap og frihetsberøvelse.

– Nå har de fått visshet

Bistandsadvokaten til Faizas familie Harald Stabell forteller at politiet kom hjem til familien i natt med den grusomme beskjeden.

– Faren så da politiet kom i natt, og tenkte de kom med Faiza. Det gjorde de ikke. Familien har en liten trøst i all ulykken, det er at de nå har fått visshet om hva som har skjedd, og visshet om at hun ikke har lidd i de tre ukene som har gått, sier Stabell.

– Det er vanskelig å beskrive hvordan familien har opplevd de siste tre ukene, og den forferdelige meldingen de fikk i natt. Men det er ikke nødvendig. De har levd med uvissheten om hvor hun er og hvordan hun har det, og så endte det med den beskjeden de fikk i natt, forteller han.

– Flere bør skamme seg

Stabell formidlet en bønn fra familien til pressen på en pressekonferanse om saken i formiddag, om å få være i fred.

– Spekulasjonen og grafsingen i hennes privatliv, og spekulasjoner om at familien skal ha vært involvert har ført til en tilleggsbelastning som har vært helt unødvendig, sier Stabell.

– Her er det mange som bør foreta en opprydding, og skamme seg i forhold til det de har gjort og sagt, og bør nærmest beklage overfor familien. Da tenker jeg på deler av mediene, samt personer som har gått ut med spekulasjoner, sier han videre.

– Alle skjønner at situasjonen for familien har vært nærmest uholdbar, avslutter Stabell.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger