Tre uker med usikkerhet

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Tre uker etter at Faiza Ashraf selv ringte politiet fra bagasjerommet på en bil og sa hun var kidnappet, ble hun funnet død i Asker.

I presentasjonen over kan du følge den tre uker lange etterforskningen av bortføringen av Faiza Ashraf.

Slik gikk de tre ukene:

3. februar:

26 år gamle Faiza Ashraf ringer politiets nødnummer og ser at hun er tvunget inn i bagasjerommet på en bil på en bussholdeplass ved hjemmet på Haslum i Bærum. Hun gir en beskrivelse av kidnapperen. Minst ett vitne skal ha sett bortføringen .

Signalene fra mobiltelefonen blir sporet , men en politikontroll av bagasjerommene på biler i det aktuelle området er resultatløs. Senere blir det foretatt søk i et område på Dikemark i Asker uten funn.

5. februar:

En 28 år gammel mann blir pågrepet samme dag som kvinnen forsvant , mistenkt for å ha bestilt og betalt noen for å bortføre kvinnen. Den 28 år gamle drosjesjåføren blir varetektsfengslet i fire uker.

9. februar:

En uke etter at hun forsvant blir Faiza Ashraf etterlyst internasjonalt av norsk politi .

10. februar:

Familien til Faiza Ashraf ber alle som vet noe om saken melde seg til politiet. I en SMS til NRK skriver familien : «Faiza betyr masse for mange mennesker, vi er mange som er glad i henne, og derfor vil vi ha henne tilbake så fort som mulig.»

12. februar:

En uke etter pågripelsen av drosjesjåføren pågriper politiet en 25 år gammel mann , som blir siktet for å ha noe med kidnappingen å gjøre. På bakgrunn av tips tror politiet at dette er mannen som utførte bortføringen. Mannen blir fengslet for tre uker med brev- og besøksforbud.

12. - 17. februar:

Politiet utfører i dagene som følger flere resultatløse søk i Dikemark-områet .

24. februar:

I avhør onsdag 24. februar erkjenner den siktede 25-åringen at han sto bak bortføringen og at han drepte henne samme dag som Faiza Ashraf forsvant. Den drepte blir senere samme kveld funnet drept ved et turområde på Solli i Asker. Politiet gir på natten beskjed til familien om at Faiza Ashraf er funnet død .

25. februar:

25-åringen som tilsto siktes for overlagt drap og frihetsberøvelse. Den 28 år gamle drosjesjåføren siktes for medvirkning til både overlagt drap og frihetsberøvelse.

Den siktede 25-åringen som tilsto at han drepte Faiza Ashraf, nekter for å ha planlagt drapet , ifølge advokaten.

28-åringen nekter fremdeles for å ha noe med saken å gjøre.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger