Revidert plan mot terrorhandlinger

Nasjonal sikkerhetsmyndighet, Politiet sikkerhetstjeneste og Politidirektoratet har kommet med en revidert veileder mot terrorhandlinger.

Bevæpnet politi på Oslo S under terrortrusselen sommeren 2014

TERRORSIKRING: Målgruppen for denne veilederen er hovedsakelig de private og offentlige virksomhetene som ligger utenfor sivilt beredskapssystem. Dette kan være alt fra skoler, kjøpesentre, bedrifter, produksjonsanlegg og kontorfellesskap. Arkivbilde.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM), Politiet sikkerhetstjeneste (PST) og Politidirektoratet (POD) har gitt ut en ny, revidert veileder mot terrorhandlinger.

Den inneholder sikkerhets- og beredskapstiltak mot tilsiktede uønskede handlinger, og kom først ut i 2011.

Veilederen har også fått et kortere navn: «Terrorsikring», skriver Næringslivets sikkerhetsråd lørdag.

– Hjelp til selvhjelp

Etter 22. juli-angrepene har de tre etatene sett behov for en revidering. I tillegg har det i mellomtiden vært en utvikling i hva som er anbefalt i kampen mot terrorhandlinger.

Næringslivets sikkerhetsråd skriver at «terrorsikring er først og fremst hjelp til selvhjelp og at man alltid vil være alene om å håndtere en terrorhandling de første minuttene.

– Et godt beredskapssystem hos virksomhetene selv vil kunne ikke bare bedre sikkerhetsbevisstheten. Den vil også bedre evnen til å håndtere endringer i trusselsituasjonen, heter det videre i meldingen.

Alt utenfor sivilt beredskapssystem

Målgruppen for denne veilederen er hovedsakelig de private og offentlige virksomhetene som ligger utenfor sivilt beredskapssystem.

Dette kan være alt fra skoler, kjøpesentre, bedrifter, produksjonsanlegg, kontorfellesskap – nær sagt alle som kan bli utsatt for terror eller pågående livstruende vold.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger