NRK Meny
Normal

Redd for skitkasting fra Jens

Høyreleder Erna Solberg frykter en tøff og grisete valgkamp. Hun anklager Arbeiderpartiet og Regjeringen for å spre desinformasjon for å ta makten i høyrestyrte kommuner.

Høyres leder Erna Solberg
Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

- Regjeringen har 'kastet skit' om Oslo i lang tid. Og jeg tror vi kommer til å se mer av Arbeiderpartiets skitne valgkamptriks når høsten nærmer seg. Blant annet valgte helseminister Sylvia Brustad å spre desinformasjon om eldreomsorgen i Oslo da hun i Stortinget fikk spørsmål om omsorgssvikt i Ap-styrte Hedmark, sier Erna Solberg.

Statsminister Jens Stoltenberg har også kastet seg tungt inn i Oslo-valgkampen. Mens Høyres landsmøte gav trampeklapp til byrådsleder Erling Lae i helgen, har Ap som et av sine fremste mål å erstatte dagens Høyre/Frp-byråd i hovedstaden.

Nært forhold

Stoltenberg deltar blant annet på strategimøter i Oslo Ap og Rune Gerhardsen beskriver forholdet mellom regjeringssjefen og Oslolaget som svært nært.

- Vi er veldig, veldig tilfredse med kontaktnettet vi har inn i regjeringsapparatet. Jeg har aldri vært med på noe lignende, sier Gerhardsen til Dagsavisen.

Nyhetene om det nære samarbeidet mellom Stoltenberg og Gerhardsen (som er Aps byrådslederkandidat i hovedstaden) vakte reaksjoner på Høyres landsmøte. Gerhardsen sammenlikner Erling Laes byråd med et terrorregime.

- Oslo likner mer og mer på byen slik den var i 1990 og 1991. Da kalte man rådhuset for «smørebua» og det var korrupsjonsskandale på korrupsjonsskandale. Byrådet hadde et terrorregime der ingen fikk si fra om det som var dårlig, sier Rune Gerhardsen til avisen.

Frykter løgn

Høyre frykter at at Stoltenberg og Ap skal bruke løgnaktige historier om Oslo for å skremme velgerne over hele landet.

- Regjeringspartiene har for eksempel bygget opp en myte om at Oslo Kommune har 100 byråkrater for å organisere fritt brukervalg for innbyggerne. Altså at de eldre skal velge hvem de vil ha som hjemmehjelp og så videre. Sannheten om 'idiotbyråkratiet' som Ap kaller det, er at Oslo har en ansatt til å organisere valgfriheten. Hun heter Eva og er en veldig flink og hyggelig dame. Hun er ikke byråkrati, men service for folk, sier Erna Solberg til NRK.

 

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger