Hopp til innhold

Raymond Johansen: – Folk skal være trygge i Oslo

Ungdomsmiljøer slåss over narkotikasalget på Grønland og Tøyen i Oslo. Nå må det settes inn ekstraordinære tiltak, sier byrådsleder i Oslo Raymond Johansen (Ap).

Raymond Johansen

Det har blitt satt inn tiltak og politiet prioriterer å stoppe disse gjengene, sier byrådsleder i Oslo Raymond Johansen.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

I en tidligere versjon av denne saken sto det at Raymond Johansen hadde sagt at det var i underkant av hundre gjenger i Oslo. Sitatet er misforstått: Byrådslederen mente at det dreide seg om hundre personer i gjengmiljøene på Grønland, ikke hundre gjenger i Oslo. NRK beklager feilen.

De siste månedene har det vært en rekke grove voldsepisoder i det kriminelle miljøet bestående av ungdommer med minoritetsbakgrunn. Gjengene slåss for å skaffe seg kontroll over narkotikasalget i Oslo.

Flere gjenger

Byrådsleder i Oslo Raymond Johansen (Ap)

I underkant av 100 personer om narkotikasalget i hovedstaden, sier Johansen.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Politiet i Oslo opplever at det i disse ungdomsmiljøene er en veldig lav terskel for å ty til vold. Raymond Johansen forteller at det er flere ulike gjenger som slåss over narkotikasalget i hovedstaden.

– Det er flere ulike gjenger. Det er i underkant av 100 (personer, journ. anm.), er de opplysningene jeg har fra politiet på det, forteller Johansen til NRK.

– Blir det satt inn spesialtiltak for å stoppe akkurat disse gjengene?

– Det blir satt inn tiltak og bydelen satt inn ekstratiltak før sommeren. Samtidig vet jeg at politiet prioriterer disse gjengene, forteller Johansen.

– Folk skal være trygge i Oslo

Slåsskamp på åpen gate

Terskelen for å ty til vold i ungdomsmiljøene som slåss i Oslo er veldig lav, opplyser politiet.

Foto: NRK

Da politiet tok et større narkotikanettverk på Tøyen i 2014 startet bråket for alvor. Da var noen av disse ungdommene involvert - men da som løpegutter for større sjefer.

Til tross for de grove voldsepisodene de siste månedene ser Raymond Johansen positivt på utviklingen blant gutter med minoritetsbakgrunn.

– Vi ser at i store deler av Oslo, ikke minst i Groruddalen, så har kriminaliteten gått ned. Særlig blant de yngste etter det ble satt i gang ekstraordinære tiltak. Det må vi også gjøre her i Grønland, sier byrådslederen i Oslo.

– Folk skal være trygge i Oslo, så vi må bekjempe kriminaliteten og gjengene, forteller Johansen.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ